Szlovákiai buszbaleset: elaludhatott a magyar busz sofőrje

Forrás: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok -
nyugdíjasok buszbaleset Szlovákia magyar sofőr
Magyar autóbusz karambolozott hétfőn Szlovákiában a D2-es autópályán. Információk szerint a busz sofőrje elaludhatott vezetés közben. 

A szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus - közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel hétfő délután.

Szlovákiai buszbaleset: elaludhatott a magyar busz sofőrje Forrás: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

Budapesti és miskolci magyarok, "feltehetően nyugdíjasok" utaztak a buszon, összesen 59-en - mondta Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában. A balesetnek egy halálos áldozata van, az elhunyt egy 56 éves férfi.

A szlovák TV JOJ, a noviny.sk hírportál szerint a baleset ügyében folytatott vizsgálatot a Malackai járás rendőrsége vette át, és még zajlik a körülmények felderítése. Információk szerint a kamion – amelyet egy román sofőr vezetett – a leállósávban állt, amikor a magyar busz hátulról belecsapódott közel 100 km/h-s sebességgel. A TV JOJ azt is hozzátette, hogy valószínűsíthető, hogy a magyar busz sofőrje elaludhatott a baleset előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.