Ennyit változott Varga Csaba a Nanga Parbat megmászása alatt: előtte-utána fotó

hegycsúcs hegymászó Varga Csaba Nanga Parbat expedíció
Egy emberként szorítottak a magyarok Varga Csaba hegymászónak, aki vasárnap helyi idő szerint 15 (magyar idő szerint 12) óra körül ért fel a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, 8126 méterre, a Nanga Parbatra pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül. Az expedíció sikeresen zárult, Varga Csaba hétfő este, helyi idő szerint 20:30-kor megérkezett a nagyjából 4200 méteren lévő alaptáborba. A Hazajáró Facebook-oldalán most megmutatták, mennyit változott a sportoló a megmérettetés alatt. 

A Nagyváradon élő hegymászó, építész június 6-án indult az expedícióra. "Varga Csaba a Nanga Parbat előtt és után. A 2 kép között 4 hét és 8125 m magasság. Szenvedés nélkül nincs dicsőség..." - írták a két képhez.

Varga Csaba a ma élő, a legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt hasonlót mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.