50 éves lett Andrew Lincoln, aki ma már zaklatónak látja az Igazából szerelem híres jelenetét

Andrew Lincoln színész Igazából szerelem magazin The Walking Dead
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családja kiakadt a névváltoztatásán, a saját kézírása látható az Igazából szerelem nevezetes jelenetében, rocksztár az apósa, és hamarosan visszatér a híres zombis szerepéhez. 50. születésnapját ünnepli az angol sztárszínész Andrew Lincoln, akiről ez alkalomból összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet.

Félig dél-afrikai


1973. szeptember 14-én Londonban született egy angol építőmérnök apa és egy dél-afrikai ápolónő anya gyermekeként. A gyerekkora a Bath nevű kisvárosban telt, majd a híres Royal Academy of Dramatic Art növendékeként tanult színészetet.

Az igazi neve Clutterbuck


Andrew Clutterbuck néven anyakönyvezték, sőt hivatalosan máig ez a neve, és a gyerekei is ezt a vezetéknevet viselik. A színészi karrierje kezdetén az ügynöke tanácsolta neki, hogy vegyen fel művésznevet, mert a Clutterbuck nevetségesen hangzik. A döntését a családja nem fogadta túl jól, a nagypapája például egy darabig nem volt hajlandó szóba állni vele.

Andrew Lincoln Forrás: AFP/Valery Hache

A testvére munkahelyén készült a szerepére


A színészi pályája egyik korai sikerét a Tanárok című tévésorozat jelentette. Mivel a saját fivére történetesen épp tanárként dolgozik, a szerepre készülve egy ideig bejárt vele a munkahelyére, és mindent megfigyelt.

A saját kézírása látható az Igazából szerelem híres jelenetében


A kultikussá vált karácsonyi romantikus komédia egyik leghíresebb pillanata az, amikor Andrew Lincoln karaktere reménytelen szerelmesként táblákra írt üzenettel vall szerelmet Keira Knightey-nak. (Amit a színész a jelenből nézve már kissé kínos és zaklató viselkedésnek lát.) A forgatáson először a kellékesek készítették el a táblákat, de Lincoln megkérte őket, hogy hadd tegyen egy próbát a saját kézírásával is, ami végül nyerőnek bizonyult.

Rengeteg pénzre mondott nemet, hogy többet lehessen a családjával


A karrierje leghíresebb szerepét a The Walking Dead című zombisorozat hozta el, amiben hosszú éveken át alakította a főhőst. A széria óriási sikere révén a fizetése is hatalmasra nőtt, a végén már epizódonként 650 ezer dollárt kaszált. Mégis otthagyta a sorozatot nyolc évad után, mert egyszerűen több időt szeretett volna tölteni a gyerekeivel.

Rocksztár az apósa


2006 óta él házasságban Gael Andersonnal, akitől Arthur nevű fia és Matilda nevű lánya is született. A felesége a legedás Jethro Tull rockegyüttes frontembere, Ian Anderson lánya.

A britek nem csak sokat látják, de sokat hallják is őt


A rendkívül jellegzetes és kellemes orgánumát sűrűn kamatoztatja a legkülönfélébb formákban. Tévé- és rádióreklámok mellett sokszor vállalta el dokumentumfilmes és rádiós produkciók narrátori szerepét, valamint gyakran volt a hangja különféle brit társadalmi célú hirdetéseknek és tájékoztatóknak is.

A rendkívül jellegzetes és kellemes orgánumát sűrűn kamatoztatja a legkülönfélébb formákban Forrás: AFP/Vivien Killilea

Fociedző és világsztár a legjobb barátja


Még a Bathban töltött iskolaévek alatt barátkozott össze Paul Tisdale-lel, akiből később profi labdarúgóedző lett, és ők ketten máig a legközelebbi cimborák. A The Walking Dead készítésével töltött évek alatt pedig a szereplőtárs Norman Reedus vált közeli barátjává, noha alapesetben Lincoln nem annyira keresi a szakmabeliek társaságát a magánéletében.

Hamarosan visszatér a leghíresebb szerepéhez


A The Walking Dead sorozat fináléjában újra felbukkant egy kameó erejéig Rick Grimes seriffként, és sokáig úgy volt, hogy a karaktere önálló mozifilmeket is fog kapni. Ez a projekt a világjárvány miatt először halasztást kapott, majd végül külön minisorozat formájában valósul meg, 2024-as premierdátummal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.