A szakértő megosztotta a repülőgép titkait, amelyeket az utasoknak "soha nem árulnak el"

Forrás: Shutterstock -
gép repülőgép titok utas
Egy szakértő, aki az elmúlt évtizedben több mint 300 alkalommal repült, elárult néhány kevésbé ismert titkot a gépekkel kapcsolatban.

Megan Gougeon egy nemrégiben feltöltött YouTube-videóban fedte fel azokat a titkokat a repülőgéppel kapcsolatban, amiket az utasoknak nem mindig mondanak el.

A szakértő péládul elárulta, melyek a legbiztonságosabb helyek egy repülőn: Megan szerint ezek – „a gép hátuljában találhatóak, az utolsó sor közepén."

Azt állítja, ezeknek a helyeken „a legmagasabb a túlélési arány egy baleset esetén"

– azonban nem mindig ezek a legkényelmesebbek, mivel az ülés dőlésszöge nem a legoptimálisabb, és közel vannak a fürdőszobákhoz.

A repülőgép titkairól vallott egy szakértő - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A következő felfedett titok a gép ablakaival kapcsolatos: nem kell megijedni, ha látunk rajta egy lyukat. Elmagyarázza, hogy ez a funkció olyasmi, amelyről „a légitársaságok nem beszélnek, de ez nagy szerepet játszik abban, hogy biztonságban és kényelemben érezzük magunkat repülés közben".

A kör alakú kimenetet „légtelenítő nyílásnak" nevezik, és „döntő fontosságú az utastér nyomásának szabályozásában,

hogy az ablak erős maradjon, és ne párásodjon be". Ez a rés azonban csak a három réteg egyikén található, és az utasok nem férhetnek hozzá ehhez a külső üveghez.

A repülőgépek mosdójában sem érdemes olyan tevékenységet tervezni, ami nem tartozik bele a rendeltetésszerű használatba, ugyanis van egy retesz, amivel kívülről is ki lehet nyitni az ajtaját.

Azt is elárulta, hogy az üléstámlák zsebei, az üléscsatok és a tálcaasztalok a legpiszkosabb pontok a gépen – és zokniban sem érdemes sétálgatni, mivel a folyosókon a fürdőszoba padlójáról kihurcolt baktériumok burjánzana - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.