Tragédia Szigligetnél: belefulladt egy férfi a Balatonba

haláleset szigliget balaton fulladás
Egy középkorú ajkai férfi fulladt bele a Balatonba vasárnap késő délután. A tragédia körüléményeit még vizsgálják.

A Veszprém vármegyei hírportál számolt be a tragédiáról: egy közékorú férfi életét vette el a Balaton vasárnap késő délután Szigligetnél. A portál azt írja, a férfi egy matracon fekvő nő után ment, akit a hullámok elsodortak. Közben történt a tragédia. Batta Zsolt Iván rendőr-főhadnagy, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a körülményeket még vizsgálják. 

Balaton, vízbe fullad, fulladás, segélykérés, kéz
Belefulladt egy férfi a Balatonba - Illusztráció
Forrás: Tumisu/Pixabay

Sűrű volt a hétvége a Balatonon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata arról számolt be a közösségi médiában, hogy az elmúlt hétvégén már 44 strandon láttak el szolgálatot kollégáik, több tucat könnyű sérültnek segítettek. Két alkalommal is motormeghibásodás miatt vontattak hajókat egy-egy kikötőbe, valamint Balatonlelle előtt egy homokpadra futott vitorlásnak segítettek. Miközben tartottak vissza az állomáshelyükre, észrevették, hogy egy vízibicikliző család távolabb került a parttól, mint azt a jogszabály engedi, ráadásul a felnőttek mellett 4 pici gyermek is van az eszközön. Mentőmellényt senki nem viselt, még az óvodás korú gyermeken is csak karúszó volt. Kollégáink elmagyarázták nekik, hogy ez nagyon veszélyes, amit a szülők szerencsére azonnal megértettek, és ki is bicikliztek a partra. Később három kajakozó kamaszgyermek mentését végezték a Fonyódnál, akik szintén nagyon távol kerültek a parttól, és egy gumimatracon elsódródott hölgyet is kimentettek horgászok és a vízirendészet segítségével. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.