A gesztenye a tél egyik legkedveltebb alapanyaga, és szinte nincs is olyan, aki ne szeretné az abból készült finomságokat. Az egyik legnépszerűbb gesztenyés édesség a rumos gesztenyegolyó, amely a karácsonyi asztal egyik sztárja is lehet. 

Hozzávalók: 

- fél kiló gesztenyemassza

- 10 deka porcukor, ami édesítővel, mint például a stevia is helyettesíthető

- 10 deka vaj

- 3-4 evőkanál rum vagy rumaroma(ízlés szerint)

- rumos meggy

-olvasztott csokoládé vagy szórócsoki

Rumos gesztenyegolyókForrás: Shutterstock

Elkészítése: 

A gesztenyemasszát a cukorral (illetve édesítővel), a vajjal és a rummal dolgozzuk össze úgy, hogy jól formálható legyen. Gyúrjunk belőle tetszés szerinti meretű golyócskákat, amelyek közepébe tegyünk egy-egy szem rumos meggyet. A kis golyókat 20-30 percig állhi hagyjuk, majd olvasztott csokiba vagy szórócsokiba forgatjuk, és kész is.