Rakonczai Viktor Bereczki Zoltán Divinyi Réka színház Illés Gabriella Király Linda Broadway Pokorny Lia Alföldi Róbert Hajdú Steve Oroszlán Szonja Játékkészítő Radics Gigi főszereplő gonosz Nagy Feró Szabó Győző Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alföldi Róbert lesz a főszereplője annak a színházi zenés akciómesének, amelynek alkotói egy Broadway szuperprodukcióhoz hasonló színdarabot álmodtak meg.

A különleges darab sajtótájékoztatóján már a bejáratnál mesés, gólyalábú, mosolygós bohócok fogadták a Life.hu újságíróját. A Játékkészítő zenés akciómese december végén debütál és neves alkotógárdával és sztárokkal repíti majd a gyermekeket és felnőtteket a mesék és csodák világába. Az ötlet Illés Gabriella fejéből pattant ki. Gabi régebben olyan szuperprodukciókban dolgozott producerként, mint a Megasztár vagy a Nagy Duett. A darab írója Divinyi Réka, a zeneszerző Rakonczai Viktor, a dalok szövegeit pedig Orbán Tamás jegyzi. A rendező Magács László lesz. A darab sajtótájékoztatóján felvonult a parádés szereposztás, akik hamarosan mesehősökké válnak majd.

Fotó: Margitay Klára

A Játékkészítő története a retro mesehősökről szól, akik elhatározzák, újraépítik a brandjüket. Mindehhez természetesen kell egy jó „menedzser", ő lesz a Játékkészítő, akit Alföldi Róbert alakít és akárcsak az X-Faktorban, castingolja a mesehősöket. Ő mozgatja majd a szálakat és dönt a szereplők sorsáról. "A célunk összefűzni a klasszikus mesét a modern mesével. Azért mondtam igent a felkérésre, mert amikor Gabi elmesélte a történetet, mosolyt csalt az arcomra. Gyerekeknek még eddig nem játszottam, és a gonosz szerep azért jó, mert mindig a gonosznak van a legnagyobb sikere" – mondta Alföldi Róbert. Mi pedig megkérdeztük őt, hogy mennyire lesz gonosz. "Olyan szerep ez, mint az Óz, a nagy varázsló. Mindenki tart tőle és majd kiderül, hogy valójában milyen is" – magyarázta Alföldi.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Bereczki Zoltán Hüvelyk Matyit játssza, sőt szerepéhez saját dalt is ír. "Azt gondolom, minden gyermek álma, hogy mesehősök között lehessen tobzódni, ez most itt megtörténhet. A mesékről nekem a gyermekorom jut eszembe, amikor apukám a gyönyörű orgánumával mesélt nekünk és varázslatos világba kalauzolt minket" – mosolygott a színész.

Király Linda és Viktor a mézeskalácsháznál elcsábuló Jancsi és Juliskát alakítja. Ők is dalszerzők a darabban. "Nagyon izgalmas, hogy a dallal mi is kreatívan belenyúlunk a történetbe" – mondta Linda, aki Viktorral még testvérpárt színházban nem alakított, ezért nagy izgalommal várja a közös jeleneteket.

Pokorny Lia a híres mesehőst, Piroskát alakítja. "Egyetértek azzal az elmélettel, hogy a gyerekek úgy választanak ki egy történetet, amit majd megvalósítanak az életükben. Nekem a Hamupipőke volt a kedvenc mesehősöm. Ő számomra azt jelképezi, hogy sok mindent kell tenni azért, hogy elérd a célod. Mindig azt érzem, akkor esik jól örülni a sikernek, ha megdolgoztam érte" – mondta Lia.

Radics Gigi pedig a Hajasbaba lesz. "Nagyon örültem a mesés felkérésnek. A mesék fontosak számomra. Hófehérke volt a kedvenc mesém és nagymamám mindig azt mondta, hogy hasonlítok rá" – mosolygott az elbűvölő énekesnő.

Szabó Győző a kismalac szerepében biztos mosolyt csal majd a nézők arcára. "A malackodás nem áll távol tőlem. George Orwell Állatfarmjában is játszottam már Napóleont, a vezérdisznót" – mondta a színész, aki mikor meghallotta, hogy Oroszlán Szonja kedvenc meséje az Egér a Marson volt, röhögőgörcsöt kapott. Szonja Aquatániát alakítja, aki a vízzel lesz szoros kapcsolatban a darabban. Mellettük olyan ismert nevek kaptak még szerepet a darabban, mint Hajdú Steve és Nagy Feró.

Az előadás karácsony után lesz látható a nemsokára megnyíló Tüske Csarnokban, december 27-28-29-30-án. Speciális jegyekkel is készülnek a szervezők. A „Varázsjegy" birtokosa különleges élmény részesévé válik az előadás során. A „Csodajegy" tulajdonosa a főhősöket segíti majd és hatással lesz a cselekményre. A „Titokjegy" birtoklója pedig egy „Mese ajándékcsomaghoz" jut.

Aki szerelmes, az nem öreg - 7 film késői románcokrólhttp://www.life.hu/kult/20140904-filmosszeallitas-az-idoskori-szerelemrol-a-szerelem-a-vegzetem-premierjen.htmlNoha a szerelmi történetek főszereplői fiatalok szoktak lenni, az utóbbi időben egyre több olyan film készül, amelyik már az idősebb korosztályt sem hagyja ki a témából - például az e héten mozikba kerülő Szerelem a végzetem Michael Douglasszel és Diane Keatonnel. Válogatásunk következik a mozi romantikus későnérői, újrakezdői, örök szerelmesei és nyugdíjas felfedezői köréből.Kult--Kiállítják Jennifer Lawrence kiszivárogtatott privát képeithttp://www.life.hu/kult/20140904-kiallitjak-jennifer-lawrence-kiszivarogtatott-meztelen-kepeit-egy-amerikai-galeriaban.htmlEgy amerikai művész a felhasználók-felhasznált kérdéskörére szeretne reflektálni a színésznő és még néhány pórul járt kolléganője pucér fényképeivel.Kult--Kiss Tibi: "Lehet rossz idő ellenére jó a buli"http://www.life.hu/kult/20140829-kulturcsemege-kiss-tibivel-a-quimby-frontemberevel.htmlSzeptember 6-án temetik a fesztiválszezont és az idei nyarat a Budapest Park színpadán - ebből az alkalomból elárulta, mi zajlik koncertre menet a stábbuszban és hogy ki örökli majd a hangszereit, ha nem lesz annyi ereje, hogy átfogja a gitár nyakát... Kultúrcsemege Kiss Tibivel, a Quimby frontemberével.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.