Így él ma a Szomszédok Gábor Gábora, a 84 éves Koltai János

színész Gábor Gábor Szomszédok Koltai János születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ország rajongott a Szomszédok Gáboráért, Koltai Jánosért a kilencvenes években. A színész még ma is játszik, de többnyire visszavonultan él. Szombaton ünnepli 84. születésnapját.

Feleségével tölti szombaton 84. születésnapját Koltai János színművész, akit sokan a Szomszédok Gábor Gáboraként ismerhetnek. A Madách Színházban még játszik a Mary Poppins és a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabokban, de többnyire visszavonultan él.

"Itt a kertemben – ahol minap is fekete varjakkal osztottam meg a gondolataimat – ébredtem rá, hogy a mai emberek ebben a hatalmas önmegvalósításban pont azt felejtik el, hogy a föld nem a mi birodalmunk, csupán vacak kis részei vagyunk" – osztotta meg a Borssal a színész.

Koltai János a Madách Színházban még játszik a Mary Poppins és a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabokban, de többnyire visszavonultan él Forrás: Madách Színház

A lap munkatársának elárulta, készül egy nagy dobásra, de talán soha senki nem láthatja majd. "Magamnak csinálok egy estet, de most úgy tűnik, sehol se lesz látható. Próbáltam egy-két követ megmozgatni az ügy érdekében, de azt mondták: ez túl komoly lesz, vicceset nem tud? Mondtam, akkor nyomják be a tévét. Pont erről szólna: az emberek valamit kidobtak a szemétbe, amit meg kéne keresni, kiegyenesíteni és kiszögelni a falra: úgy hívják, a tízparancsolat. Ez hiányzik a mi „fantasztikus és modern életünkből" – fogalmazott a Jászai Mari-díjas színművész.

Azt is elárulta, amikor a Szomszédok című sorozat Gábor Gáborát formálta meg, a készítők sokszor hagyták rögtönözni. "Én a sorozat mellett is színész akartam maradni, miközben sok feladatot vissza is mondtam miatta. A siker se érdekelt, csupán az, ha a nézők szeme felcsillant a játékom után" – fejtette ki Koltai János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.