Mark Biernat blogger összeállította a legnehezebben elsajátítható nyelvek listáját, amelyen természetesen a magyar is szerepel.

Sokszor a nyelvészeknek is fejtörést okoz megválaszolni a kérdést, melyik nyelv a legnehezebb a világon. Ezzel szemben Mark Biernat, aki egy nyelvekkel foglalkozó blogot vezet, nem tétovázott, hanem azonnal a dolgok közepébe csapott. A blogger egy 2007-es bejegyzésében kategorizálta a nyelveket nehézségük szerint.

Forrás: Thinkstock

Eszerint a világ legbonyolultabb nyelve a lengyel, amelyet a "különösen nehéz" kategóriába sorolt. Biernat, aki az Egyesült Államokból települt át Lengyelországba, elmondása szerint a lengyel gyerekek 16 éves korukra tanulnak meg folyékonyan beszélni. Csak a mihez tartás végett: egy átlag amerikai már 12 évesen tudja ugyanezt produkálni. A blogger a "nagyon nehéz" kategóriába sorolta az ugor nyelvcsalád nyelveit, köztük a magyart is. Úgy véli, a megszámlálhatatlan főnévi eset miatt több tanulást igényelnek. Ehelyett inkább a spanyolt és az olaszt ajánlja, amelyeket az "egyszerűek" közé tett, az angolt pedig elkezdeni könnyű, ám idővel egyre nehezebbé válik a tanulása.

Apró jelek, melyek tanulási zavarokról árulkodnak - Innen láthatod, ha fejlesztésre szorul a kicsihttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121015-apro-jelek-melyek-tanulasi-zavarokrol-arulkodnak-a-diszlexia-diszgrafia.html A nevetés ösztön - a sírás tanulás eredményehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101122-a-nevetes-oszton-a-siras-tanulas-eredmenye.html Politikusok is érintettek a nyelvvizsgaügybenhttp://www.life.hu/legykepben/20131015-politikusok-is-erintettek-a-nyelvvizsgaugyben-ok-is-vasaroltak-a-hamis.html Kutyanyelvet tanul Barabás Évahttp://www.life.hu/legykepben/20130516-barabas-eva-a-fokusz-musorvezetoje-gazdikepzo-suliba-megy-a-nyaron.html Huszonhárom nyelven beszél egy 16 éves fiúhttp://www.life.hu/szorakozz/20130410-huszonharom-nyelven-beszel-egy-16-eves-fiu.html