Kiderült, melyik a világ legbonyolultabb nyelve

lengyel olasz blog nyelv magyar nyelv észt finn spanyol nyelv nyelvtanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mark Biernat blogger összeállította a legnehezebben elsajátítható nyelvek listáját, amelyen természetesen a magyar is szerepel.

Sokszor a nyelvészeknek is fejtörést okoz megválaszolni a kérdést, melyik nyelv a legnehezebb a világon. Ezzel szemben Mark Biernat, aki egy nyelvekkel foglalkozó blogot vezet, nem tétovázott, hanem azonnal a dolgok közepébe csapott. A blogger egy 2007-es bejegyzésében kategorizálta a nyelveket nehézségük szerint.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Eszerint a világ legbonyolultabb nyelve a lengyel, amelyet a "különösen nehéz" kategóriába sorolt. Biernat, aki az Egyesült Államokból települt át Lengyelországba, elmondása szerint a lengyel gyerekek 16 éves korukra tanulnak meg folyékonyan beszélni. Csak a mihez tartás végett: egy átlag amerikai már 12 évesen tudja ugyanezt produkálni. A blogger a "nagyon nehéz" kategóriába sorolta az ugor nyelvcsalád nyelveit, köztük a magyart is. Úgy véli, a megszámlálhatatlan főnévi eset miatt több tanulást igényelnek. Ehelyett inkább a spanyolt és az olaszt ajánlja, amelyeket az "egyszerűek" közé tett, az angolt pedig elkezdeni könnyű, ám idővel egyre nehezebbé válik a tanulása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.