Ezen a hétvégén keresd a nőt!

nők Shakespeare Quimby nőnap Globe Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsősorban női előadókat és alkotókat mutatunk be, de azért ajánlunk hozzá remek zenészpasikat és egy csodás vacsorát is...

Nők - 160 tételben
Március 6-9.

81 intézmény, 19 város több mint 160 programjának keretében női alkotókat és női sorsokat ismerhetsz meg - a rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy mi, nők ma nem kapjuk meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnénk. Töltsük meg hát új tartalommal a nőnapot! A koncerttermek pódiumain ebben a 3 napban női előadók állnak, a színházakban, filmeken női sorsokat követhetünk, a galériákban női alkotók műveit láthatjuk, női gondokról szólnak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán: minden a nőkről szól ebben a néhány napban.

Forrás: Iparművészeti Múzeum

Fényíró Filmklub ma: Enyedi Ildikóval!
Március 5.

A Fényíró Filmklub a BKF filmes szakjainak nyilvánosan látogatható szemináriuma, amelynek célja, hogy a fiatal generációhoz is közel hozza a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket. Minden alkalommal egy-egy filmrendező vagy operatőr az est vendége, aki egyik rég nem látott vagy be sem mutatott munkáját vetíti le, majd egy moderátor filmes tanár beszélget vele a filmről és a készítés körülményeiről. Ma Enyedi Ildikót látják vendégül, aki a Simon mágus c. filmjét mutatja be a közönségnek, jövő héten (március 12-én) pedig Rohonyi Gábor a Konyec c. alkotását. A filmklub látogatása INGYENES!

Quimby színházi turné
Március 7-8.

Az ország legnépszerűbb zenekara, a Quimby örökké kísérletezik, s gyakran éppen így teremt hagyományt. Ahogyan Kiss Tibi, a Quimby frontembere mondani szokta, "a hangos rock and roll-koncerteken, a nagy csűrdöngölés közben azt sem vesszük észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat". A korábbi Quimby Teátrumokhoz hasonlóan a 2014 tavaszi színházi turnén is a zenei különlegességek kerülnek a középpontba, hangsúlyt kapnak a finomabb számok, az éteri muzsikálás, és a kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak majd, melyek az "ugrálós" koncerteken nem találják a helyüket, vagy most új, színházi köntöst kapnak. Március 7-én Solton, 8-án Veszprémben találkozhatsz velük!

Forrás: Origo

Te is ott lehetsz a Globe előadásán!
Március 6.

Biztosan te is elképzelted már, hogy Shakespeare legismertebb klasszikusát, a Rómeó és Júliát az eredeti környezetben, a Globe Színház falai között láthasd, ahol a hely szelleme beleszűrődik a darabba, mintha a mester maga is a színészek vállán ülve rendezné az előadást. Az Uránia mozi elhozta a legkedveltebb Shakespeare-színműveket rögzítő felvételeket, így te is részese lehetsz a héten például a Rómeó és Júliának! A darabokat eredeti nyelven, a magyar műfordítással feliratozva vetítik le, jó szórakozást hozzá!

Macskalépcső, mángoldos csukával
Március 6-8.

Egy merőben új műfajt igyekszik megteremteni az egyik legpatinásabb hazai hotel, a Gellért Szálló. A "szállodaszínház" műfaj megálmodói teljes élményt kínálnak, ugyanis a színházi előadás előtt vagy után a Gellért Sörözőben háromfogásos, felséges színházi vacsorát is elfogyaszthatsz. A "szállodaszínház" első darabja Thuróczy Katalin Macskalépcső című műve, Sztárek Andrea rendezésében. És egy kis kedvcsináló a vacsora menüjéből: a főétel csuka mángolddal és pirított zöldségekkel vagy lassan sült marhaoldalas citromos burgonyával és gombával. Jó étvágyat, jó szórakozást!

Szállj és rettegj velünk! - borzongás a repülőgépenhttp://www.life.hu/kult/20140225-repulogepes-katasztrofafilmeket-mutatunk-be-a-non-stop-filmpremier-kapcsan.htmlNéha a tömegközlekedés is szörnyen veszélyessé tud válni - főleg, ha az utazás eszköze egy törékeny fémhenger, az utazás helyszíne pedig több ezer méter magasan van a levegőben. A mozikba érkező, Non-stop című gépeltérítős Liam Neeson-thriller kapcsán osszegyűjtöttük kedvenc filmjeinket a polgári repülőjáratok húzós helyzeteiről.Kult--Pély Barna: "Folyamatosan önmagamat keresem a zenében"http://www.life.hu/kult/20140222-pely-barna-folyamatosan-onmagamat-keresem-a-zeneben-kulturcsemege.htmlA héten Pély Barnával, a United és a B the First együttes frontemberével készült a Kultúrcsemege - a Life.hu kulturális ajánlója hazánk élvonalbeli művészeivel.Kult--3x3 film szerelmes összebújásrahttp://www.life.hu/kult/20140213-3x3-film-valentin-napi-szerelmes-osszebujasra.htmlA közös filmnézés mindig jó programtipp, viszont ha a pároddal emellett döntötök, fontos az is, milyen filmet választotok - hisz nem árt, ha tetszik mindkettőtöknek. A Life.hu az alábbi tippekkel segít a döntésben, bármilyen formában is tervezitek a mozizást.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.