Minden eddiginél több, mintegy 900 jelölt közül választották ki idén a Prima Primissima Díj jelöltjeit, azaz a Prima díjasokat - jelentette be hétfőn Budapesten Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A magyar szellemi élet, művészet, tudomány, sport jeles képviselői számára odaítélt díjra tíz kategóriában három-három főt jelölt az alapítvány kuratóriuma, közülük a december 5-i díjátadó gálaest előtt választják ki a Prima Primissimákat.

Az On The Spot stábja Gázából kifelé jövet kapta a hírt, hogy jelölték őketForrás: facebook/On the spot

A Prima díjasok 5 millió forint, a Prima Primissimák 15 millió forint jutalomban részesülnek, a közönségdíj értéke szintén 15 millió forint. A közönség szeptember 30-tól adhatja le szavazatát a www.primaprimissima.hu honlapon.

Jelöltek:

Magyar irodalom kategória: Bodor Ádám, Buda Ferenc és Turczi István.

Magyar színház és filmművészet kategória: Bánsági Ildikó, Csomós Mari és Ragályi Elemér.

Magyar képzőművészet: Karátson Gábor, Konok Tamás és Lakner László.

Magyar zeneművészet: Leánykar - Gráf Zsuzsanna, Jandó Jenő és Sztevanovity Dusán közül kerül ki az idei díjazott.

A Magyar oktatás és köznevelés kategória: Primái Derdák Tibor, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint Pósa Lajos lettek.

Magyar építészet és építőművészet: Czigány Tamásra, Pálfy Sándorra és U. Nagy Gáborra lehet szavazni

Magyar népművészet és közművelődés kategória jelöltjei pedig Sárosi Bálint, a Jászság Népi Együttes és a Hagyományok Háza.

Magyar sajtó kategóriában a közmédia Fölszállott a páva című műsorára, az On The Spotra és Perjés Klárára érkezett jelölés.

Magyar sport kategóriában Palotai Károly, Polgár Judit és a Regőczy Krisztina-Sallay András-kettős közül választanak Prima Primissimát.