A szépség és a szörnyeteg Hófehérke Csipkerózsika Hamupipőke mese Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney elkészítette Hamupipőke történetének élőszereplős változatát, és korántsem ő az egyetlen olyan mesehősnő, akit a korábbi rajzolt változat helyett mostanában hús-vér alakban láthatunk a moziban. Nézzük hát, mely sztárok változtak át életre kelt Disney-hercegnőkké!

Hófehérke

A hét kisnövésű férfival együtt élő, porcelánbőrű szépség annak idején a Disney (és egyben minden idők) első egészestés animációs filmjének főhőse volt. Újabban pedig két színésznő alakjában is feltűnt élőszereplős változatban a mozivásznon: a karakter sápadtságát kiválóan hozó Kristen Stewart egy harcos fantasy-hősnőt faragott belőle a Hófehér és a vadászban (amihez jövőre jön a folytatás), a figura bájosságához illő Lily Collins alakításában pedig Hófehérke igazából mellékszereplővé vált a gonosz mostoha bőrébe bújt Julia Roberts mellett az eredeti sztorit kifordító Tükröm, tükrömben.

Forrás: www.disney.com

Csipkerózsika

Szintén kifordított mesefilm lett a Demóna is, melyben nem Csipkerózsika, hanem az őt rettenetesen hosszú álom átkával sújtó gonosz némber lett a központi szereplő Angelina Jolie személyében. Ám így sem akárki alakította a gyönyörű, fiatal és ártatlan hercegnőt: Elle Fanning a legszebb reményű hollywoodi ifjú színésznők egyike, és ezt ebben a filmben is bebizonyította a maga tökéletesen meseszerű, légies szépségével.

Forrás: www.disney.com

Belle

A szépség és a szörnyeteg hercegnője is a Disney-mitológia fontos szereplője, olyannyira, hogy Hamupipőkéhez hasonlóan vele is terveznek egy élőszereplős filmváltozatot 2017-ben, és már a főszereplő is megvan hozzá: Emma Watson. (A férfi főszerepre pedig sokáig Ryan Gosling volt esélyes, akit örömmel néztünk volna meg szörnyetegként, ám végül a feltörekvő sztár Dan Stevensre esett a választás.) De Belle nemrégiben a mese francia és szintén élőszereplős feldolgozásában is látható volt: ott az Adéle élete kékhajú leszbikusaként híressé vált Léa Seydoux játszotta őt (és Vincent Cassel a Szörnyet!)

Forrás: www.disney.com

.

Aranyhaj

A toronyból a hosszú-hosszú haját a bátor hősszerelmesének leengedő Aranyhaj ugyan nem kapott mostanában önálló filmet (legutóbb 2010-ben egy animációsat Aranyhaj és a nagy gubanc címmel), de azért ő sem maradhatott ki a hús-vér személlyé válásból. A Vadregény című musical több mese szereplőit ereszti és keveri össze egy groteszken sötét történet keretein belül, a moziváltozatban pedig az eddig jobbára a Gazdagok és szépek tévésorozatból ismert Mackenzie Mauzy rázhatta a szőke tincseit Aranyhajként. És annak rendje és módja szerint még közlekedtek is a hajfonatain a többiek.

Forrás: www.disney.com

Hamupipőke

A Vadregényben Hamupipőke is felbukkant: ott a cseppet sem hercegnő-alkatú, inkább helyes és vagány Anna Kendrick (Tökéletes hang, Egek ura, Alkonyat) keltette életre. Annál inkább hercegnős viszont Lily James, aki az e héten mozikban debütáló, élőszereplős Hamupipőke Disney-mozi főszereplője: az arisztokratikus szépségét már a Downton Abbey kosztümös sorozatban is megmutató fiatal angol színésznő számára vélhetően ez a film jelenti majd a nagy kiugrást.

Forrás: www.disney.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.