Immár 25 éve, hogy március 23-án bemutatták a Micsoda nő!-t a mozikban. Ezen a jeles napon pedig mi mással tiszteleghetnénk a világ egyik leghíresebb szegény lány-gazdag férfi románca előtt, ha nem a filmtörténet leghíresebb és leginkább szeretetreméltóbb prostituáltjaival? Mutatjuk őket.

Irma, te édes (1963) - Irma
Nem véletlenül jelölték színészi játékáért Shirley MacLaine-t az Academy Awards legjobb színésznőjének járó díjára: a Párizs utcáin testét áruló Irmát nem lehet nem szeretni!

Éjszakai műszak (1982) - Belinda
A gyors észjárású Belinda bőrébe a gyönyörű Shelley Long bújik, hogy ötletet adjon a film másik két főszereplőjének, Billnek és Chucknak egy hullaházban működő, prostituáltakat közvetítő üzlethez.

Tiszta románc (1993) - Alabama
A Tarantino rendezésében készült film szépséges callgirljét, Alabamát az idén Oscar-díjassá vált Patricia Arquette alakítja – zseniálisan.

Dugipénz (1994) – V
A három kétségbeesett kamasz fiú segítségére érkezik a Melanie Griffith által megformált örömlány, hogy bevezesse őket a női test rejtelmeibe.

Rómának szeretettel (2012) – Anna
A Penélope Cruz által alakított Anna a lehető legrosszabb helyen bukkan fel a legrosszabb pillanatban, ami miatt két napon át kénytelen eljátszani egy ifjú, kissé szorongó férj újdonsült feleségét.