filmtörténet prostituált Rómának szeretettel Micsoda nő! éjszakai műszak örömlány filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár 25 éve, hogy március 23-án bemutatták a Micsoda nő!-t a mozikban. Ezen a jeles napon pedig mi mással tiszteleghetnénk a világ egyik leghíresebb szegény lány-gazdag férfi románca előtt, ha nem a filmtörténet leghíresebb és leginkább szeretetreméltóbb prostituáltjaival? Mutatjuk őket.

Irma, te édes (1963) - Irma
Nem véletlenül jelölték színészi játékáért Shirley MacLaine-t az Academy Awards legjobb színésznőjének járó díjára: a Párizs utcáin testét áruló Irmát nem lehet nem szeretni!

Éjszakai műszak (1982) - Belinda
A gyors észjárású Belinda bőrébe a gyönyörű Shelley Long bújik, hogy ötletet adjon a film másik két főszereplőjének, Billnek és Chucknak egy hullaházban működő, prostituáltakat közvetítő üzlethez.

Tiszta románc (1993) - Alabama
A Tarantino rendezésében készült film szépséges callgirljét, Alabamát az idén Oscar-díjassá vált Patricia Arquette alakítja – zseniálisan.

Dugipénz (1994) – V
A három kétségbeesett kamasz fiú segítségére érkezik a Melanie Griffith által megformált örömlány, hogy bevezesse őket a női test rejtelmeibe.

Rómának szeretettel (2012) – Anna
A Penélope Cruz által alakított Anna a lehető legrosszabb helyen bukkan fel a legrosszabb pillanatban, ami miatt két napon át kénytelen eljátszani egy ifjú, kissé szorongó férj újdonsült feleségét.

Gyászol Julia Roberts: elhunyt a Micsoda nő! sztárjának édesanyjahttp://www.life.hu/news/20150220-elhunyt-julia-roberts-szineszno-edesanyja-betty-lou-bredemus.htmlBetty Lou Bredemus éveken át küzdött a rettegett kórral. 80 éves volt.News--Szent szajhák, kurtizánok és papnők: szakrális prostitúció, avagy paráználkodás vallási célbólhttp://www.life.hu/intim/20121211-szex-szerelem-parkapcsolat-szakralis-prostitucio-paraznalkodas-vallasi-celbol.htmlHa vallás és szex kapcsolatáról van szó, legtöbbünknek kapásból a hetedik parancsolat ugrik be, ami tiltja a paráználkodást. Pedig a történelemben jó néhány olyan kultusz volt, amelyek nemhogy tiltották a bujálkodást, hanem egyenesen vallásos kötelességnek tartották azt. IntimThinkstockA szinglik időhiány miatt vásárolnak szexet: Avagy, miért járnak prostihoz a férfiak?http://www.life.hu/intim/20101111-miert-jarnak-prostihoz-a-ferfiak.htmlNincsenek szabályok, csak a saját szükségleteikre kell koncentrálniuk, és extrém dolgokat is kipróbálhatnak - így érvelnek azok a férfiak, akik rendszeresen igénybe veszik a prostituáltak szolgáltatásait. Két éve épp ez a cikk volt a kedvencetek a Life.hu-n.Intim--Gyermekprostituáltnak nevezték a félmeztelenül pózoló Selena Gomezthttp://www.life.hu/trend/20150218-selena-gomez-felmeztelen-v-magazinos-cimlapfotoja-hatalmas-felhaborodast-keltett.htmlHatalmas felháborodást váltott ki a 22 éves énekesnő V magazin címlapjára szánt fotója, amely miatt sokan gyermekek szexualizálásával vádolják őt és a mögötte álló csapatot.TrendOrigoHatalmas változást okozhat Julia Roberts smink nélküli kampányahttp://www.life.hu/trend/20141223-julia-roberts-lett-a-givenchy-uj-arca-smink-nelkul-es-photoshop-nelkul.htmlSemmi Photoshop, semmi arcfesték, csak a színésznő teljes valójában, tetőtől talpig felöltözve. A divatvilág pedig máris új fordulatról beszél.TrendOrigoErőszak, csonkítás, prostitúció - országok, ahol a legrosszabb nőnek lennihttp://www.life.hu/csalad/20141007-10-orszag-ahol-a-legnehezebb-es-legrosszabb-nonek-lenni-nokent-elni.htmlVannak országok, ahol a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Vannak országok, ahol a nőknek joguk van szavazni és vannak országok, ahol nincs. Vannak országok, ahol a nők az utcán nem öltözhetnek úgy, ahogyan szeretnének és vannak olyan országok, ahol egyedül még csak nem is közlekedhetnek – mert a végén még erőszak áldozataivá válnak. Íme, az a tíz ország, ahol a legnehezebb nőnek lenni. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.