filmtörténet prostituált Rómának szeretettel Micsoda nő! éjszakai műszak örömlány filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár 25 éve, hogy március 23-án bemutatták a Micsoda nő!-t a mozikban. Ezen a jeles napon pedig mi mással tiszteleghetnénk a világ egyik leghíresebb szegény lány-gazdag férfi románca előtt, ha nem a filmtörténet leghíresebb és leginkább szeretetreméltóbb prostituáltjaival? Mutatjuk őket.

Irma, te édes (1963) - Irma
Nem véletlenül jelölték színészi játékáért Shirley MacLaine-t az Academy Awards legjobb színésznőjének járó díjára: a Párizs utcáin testét áruló Irmát nem lehet nem szeretni!

Éjszakai műszak (1982) - Belinda
A gyors észjárású Belinda bőrébe a gyönyörű Shelley Long bújik, hogy ötletet adjon a film másik két főszereplőjének, Billnek és Chucknak egy hullaházban működő, prostituáltakat közvetítő üzlethez.

Tiszta románc (1993) - Alabama
A Tarantino rendezésében készült film szépséges callgirljét, Alabamát az idén Oscar-díjassá vált Patricia Arquette alakítja – zseniálisan.

Dugipénz (1994) – V
A három kétségbeesett kamasz fiú segítségére érkezik a Melanie Griffith által megformált örömlány, hogy bevezesse őket a női test rejtelmeibe.

Rómának szeretettel (2012) – Anna
A Penélope Cruz által alakított Anna a lehető legrosszabb helyen bukkan fel a legrosszabb pillanatban, ami miatt két napon át kénytelen eljátszani egy ifjú, kissé szorongó férj újdonsült feleségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.