Halálos iramban 7 Hetedik film sorozat filmvászon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon kevesen tudják azt elérni a mozi világában, amit a nemrégiben elhunyt Paul Walker és a nevével fémjelzett Halálos iramban, azaz hogy nem kevesebb, mint hét folytatást is megéljen a filmszériájuk. Most került mozikba a Halálos iramban 7, mi pedig ebből az alkalomból összeállítottunk egy hét darabos húsvéti csokrot a hetedik részekből.

Rendőrakadémia (1984-1994)

Ha valaki aktív filmnéző volt a nyolcvanas-kilencvenes években, akkor valószínűleg elsőre a Rendőrakadémia ugrik be neki, ha sokfolytatásos filmszériát kell mondania (kizárva az olyan „franchise”-okat, mint a James Bond-filmek és társai, amik nem számítanak konkrét folytatásnak, így cikkünknek sem tárgyai). Köszönhető ez a másolt videókazetták és a tévés ismétlések tömkelegének, melyek révén úgy tűnik, mintha végtelen számú Rendőrakadémia-film létezne. Pedig csak hét darab van belőle, és a hetedik egy olyan küldetést mesél el, melyben az orosz kormány az amerikai Rendőrakadémia veteránjait hívja segítségül a maffia elleni küzdelemhez. Nem csoda, hogy utána abbahagyták.

Halloween (1980-2002)

Szintén a videókorszak gyümölcsei azok a horrorok, amelyek első része rendszerint kevés pénzből készült és nagy sikert aratott a filmvásznon, a folytatásai pedig szintén kevés pénzből készülve egyre kisebb sikert arattak a filmvásznon... majd egyenesen a kölcsönzők polcain, el sem érve a mozis bemutatót. Ilyen volt a Péntek 13, A texasi láncfűrészes mészárlás, és a Halloween is, utóbbi egészen hét részig jutott. A hetedik epizód pedig húsz évvel később játszódott, és az egykor tinilányként főszereplő Jamie Lee Curtist itt már családanyaként látogatta meg a sorozatgyilkos Michael Myers.

Harry Potter (2001-2011)

Vitán felül minden idők legsikeresebb filmszériája fűződik Harry Potter nevéhez, pontosan nyolc darab kasszasikerrel. A hét kötetnyi Harry Potter-regényekből ugyanis az utolsót kettévágták, és a még nagyobb bevétel érdekében két, külön bemutatott filmként került a mozikba. Így a sorozat hetedik epizódja nem más, mint a finálé felvezetése, azaz a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. része.

Fűrész (2004-2010)

Az őrült igazságosztó Jigsaw (majd az ő követői) és a trükkös-öncsonkító feladatok halálos kombinációi eleinte még egy egészen ötletes horroralapanyagnak tűntek, majd a sorban érkező folytatások egyre gyengébb minőséget produkáltak — de anyagilag mindig sikeresek voltak, így újra és újra jöttek a mozikba a Fűrészek, egészen a hetedikig. Az utolsó résznél azzal próbálták meg feldobni a sorozatot és a szokásos történetet, hogy a filmet háromdimenziós verzióban mutatták be, így nem is a hetes, hanem a hármas számot viselte a címében a Fűrész 3D.

Halálos iramban (2001-2015)

Villámgyors verdák, dögös csajok, macsó pasik, autósüldözések és utcai versenyek, valami minimális bűnügyi sztorira felhúzva: a Halálos iramban sikerreceptje hét filmen át ki tudott tartani, és a most mozikba érkező hetedik résztől is hatalmas bevétel várható. Igaz ebben közbejátszik az a sajnálatos körülmény is, hogy ez az autóbalesetben elhunyt Paul Walker utolsó filmje, aki a hétből hat Halálos iramban-filmben vállalt főszerepet.

Star Wars (1977-2015)

No és akkor jöjjenek azok az esetek, ahol még ezután érkezik a hetedik epizód! Minden idők vélhetően legjobban várt hetes része a Csillagok háborúja ez év végén bemutatásra kerülő új fejezete, aminek már a magyar címe (Star Wars: Az ébredő Erő) is megvan. A sztori harminc évvel fog A Jedi visszatér után játszódni, mely ugye a történet szerint a legkésőbbi epizód, ha a filmek készítése más sorrendben is történt: 1977 és 1983 között forfott le a IV.-VI. szakasz, majd 1999 és 2005 között az előzmény, az I.-III.

Rocky (1976-2015)

Bizony, a mozivászon leghíresebb bokszolója is újabb filmet fog kapni: a Creed munkacímre hallgató alkotást ez év novemberére ígérik az amerikai mozikba. Ez már a hetedik Rocky-film lesz (és benne egykori nagy ellenfelének és barátjának unokáját fogja edzeni), a széria pedig szépen követi megalkotója és főszereplője, Sylvester Stallone karrierjét: berobbanás az első résszel, tarolás a következőkkel, majd jött a halványulás az akciósztárok korszakának végén, és egy hosszú szünet is. Nyugdíjaskorba érve viszont a feltámadás egy egészen pofás folytatás képében — amit Stallone egyéb mostani projektjeit elnézve nem biztos, hogy meg kéne még egy hetedik résszel is fejelni. De ne legyen igazunk, és legyen ez a hét csoda egyike!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.