Nem gondoltad volna, hogy a komolyzene szexi is lehet? Akkor ezek a fiúk most rácáfolnak!

2015. augusztus 13-19. között rendezik meg a hatodik Kaposfestet, ahol ezúttal is világsztárok lépnek fel. Közülük mutatunk be most négyet, akiket imádni fogsz, ha nemcsak zenerajongó vagy, hanem az esztétikai látvány is fontos a számodra.

Baráti Kristóf

Budapesten született, de gyermekkora nagy részét Venezuelában töltötte. Öt évesen kezdett hegedülni tanulni, nyolc éves korától már fellépett Venezuela legjobb szimfonikus zenekaraival. Így kezdődött Baráti Kristóf pályája. A világjáró művész a legnagyobbaktól tanult, és a legkiválóbb zenekarokkal lépett fel. Kristóf rengeteg kitüntetés mellett elnyerte a hegedűsök Oscar-díjának tekintett Moszkvai Paganini Verseny első díját.

Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Andreas Ottensamer

 Az osztrák klarinétos egyedülállóan gyönyörű játéka mind a közönség, mind pedig a kritikusok körében nagy népszerűségnek örvend. Az 1989-es születésű művész osztrák-magyar zenészcsalád sarja, így már egészen korán foglalkozni kezdett a zenével: mindössze négy éves volt, amikor első zongoraleckéit vette. Tízévesen csellón kezdett tanulni a Bécsi Zenei és Előadóművészeti Egyetemen, majd 2003-ban váltott klarinétra. Ottensamer számos első díjat söpört már be klarinét-, cselló- és zongorajátékáért, és mind szólóban, mind pedig kamarazenekari felállásban végigkoncertezte a világ legfontosabb helyszíneit.

Andreas Ottensamer KaposfestForrás: Lars Borges/ Mercury Classics

Várdai István

Pécsett született, 1985-ben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a bécsi Zeneakadémián tanult. 2010 őszétől Németországban, a Kronberg Akadémián folytatta tanulmányait, 2013-tól a világhírű intézményoktatója. Több nemzetközi verseny díjazottja-nyertese.
Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

 Koh Gabriel Kameda

Mind nemzetközi közönsége, mind pedig kollégái a fiatal generáció egyik legkiemelkedőbb hegedűművészeként tartják számon. Kameda tizenkét évesen iratkozott be a karlsruhei Zenei Egyetemre. "Music Heals" nevű, jelenleg is futó projektje során Kameda kórházakban ad ingyenes koncerteket a pácienseknek: a programról 1999-ben a TV Tokyo 60 perces dokumentumfilmet készített, amely által a klasszikus zenei közegen kívül szélesebb körben is ismertté vált a művész.

Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál