Több száz millió forintért árverezik el a titokzatos graffitis alkotásait

Forrás: bbc.com/ Banksy -
alkotás Banksy graffiti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit graffitiművész, az ismeretlen személyazonosságú Banksy két utcai alkotását is elárverezik ősszel. Több száz millió forintért kelhetnek el a Detroitban és Betlehemben készített graffitik.

A Beverly Hills-i árverést jegyző Julien's Auctions szerint a 2x2 méteres Remember When All This Was Trees című alkotás, amit egy régi detroiti autógyár roskadozó épületének falára festett fel 2010-ben a titokzatos utcaművész, akár a 400 ezer dolláros (110 millió forint) leütési árat is elérheti a szeptember 30-i liciten.

Forrás: bbc.com/ Banksy

A Donkey Documents című betlehemi alkotás - amelyen egy szamár látható, amint egy fegyveres katona ellenőrzi a papírjait - Banksy 2007-ben készített politikai témájú sorozatának része, amelyet a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó betonfalra festett fel a művész. Az aukciós ház szerint a 2x3 méteres betlehemi alkotás leütési ára akár a 600 ezer dollárt (170 millió forint) is elérheti.

Forrás: bbc.com/ Banksy

Az aukciósház szóvivője szerint a képek árát jóval magasabbra is feltornázhatják a licitálók.

A Banksy egy brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő álneve, akinek a személyazonossága ismeretlen. Szatirikus utcai művészete és felforgató epigrammái a fekete humort keverik a graffitivel, jellegzetes stencilezett technikában. Politikai és társadalmi mondanivalójú művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait, hídjait díszítik.
Visszaszámlálás indul! Hamarosan világsztárok özönlik el Budapestethttp://www.life.hu/kult/20150729-kulturalis-programajanlo-augusztus-elso-hetere.htmlMár csak órák kérdése, és megérkezik az augusztus, a nyár legizgalmasabb hónapja. Hogy is pöröghetnénk fel jobban, minthogy számba vesszük a legjobb programokat, és elkezdjük pakolni a bőröndöt, akár külföldre, akár csak a Hajógyári-szigetre készülünk egy jó fesztiválozásra...KultAFPNem csak a kifutón különlegesek: 5 szupermodell, aki most válik filmsztárráhttp://www.life.hu/kult/20150728-nem-csak-a-kifuton-kulonlegesek-ot-szupermodell-aki-most-valik-filmsztarra.htmlCara Delevingne, napjaink egyik legmenőbb szupermodellje a héten debütáló Papírvárosok című filmben főszerepet játszik, és nem ő az egyetlen a szakmájából, aki hasonló babérokra tör. Korábban sokaknak (Cameron Diaz, Charlize Theron, Milla Jovovich...) sikerült már a váltás a divatszakma és a filmvilág között - most összegyűjtöttük a jelen legígéretesebb próbálkozóit.KultOrigoSnoopy-múzeum nyílik Tokióbanhttp://www.life.hu/kult/20150729-snoopy-muzeum-nyilik-tokioban.htmlSnoopy kutyának és a Peanuts banda többi tagjának szentelt múzeum nyílik a japán fővárosban 2016-ban.KultHarcsa Veronika udvargazda letthttp://www.life.hu/kult/20150727-harcsa-veronika-enekesno-udvargazda-lett-a-kapolcsi-muveszetek-volgye-fesztivalon.htmlAz énekesnő immáron másodszorra kapott megtisztelő feladatot a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, ahol egy csodálatos udvarban várja a zeneimádó közönséget.KultOrigoMichael Jackson Star Wars-karakter akart lennihttp://www.life.hu/kult/20150727-erdekes-info-a-multbol-michael-jackson-jar-jar-akart-lenni.htmlA pop királya a Baljós árnyak egyik szerepét akarta megkaparintani magának, de végül nem tudott megegyezni a rendezővel, George Lucasszal.Kult--Ilyen, ha valakit Erzsébet királynő lát vendégülhttp://www.life.hu/kult/20150726-a-buckingham-palotaban-a-kiralyi-vendeglatasrol-nyilik-kiallitas.htmlA királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt szombattól a Buckingham-palota látogatói.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.