Immár harmadszorra rendeztek tematikus gálát az Operaházban. Különleges sztárvendég emelte az est színvonalát a 2016-os Shakespeare Estélyen: Plácido Domingo lépett fel.

A harmadik tematikus estély

Reneszánsz díszlet és korhű jelmezbe öltözött személyzet fogadta a bálozókat, ugyanis a 2016-os esemény szervezői az angol dráma egyik legnagyobb alakja, William Shakespeare előtt tisztelegtek. A Shakespeare Estélyre több árkategóriában válthattak jegyet azok, akik az opera koronázatlan királyát, Plácido Domingót akarták színpadon látni, és remekül szórakozni. A legolcsóbb jegy 9 ezer, a legdrágább pedig 200 ezer forintba került.

Forrás: Magyar Állami Operaház

A sztárvilág képviselői, az üzleti, illetve politikai élet legismertebb arcai vonultak végig az Operaház vörös szőnyegén. 

Idén először nyitották meg a legszélesebb közönség előtt a csodaszép Opera kapuit. 2016-ban átalakult az esemény, operarajongó vagy csak szórakozni vágyó tömegek előtt nyílt meg a lehetőség a jegyvásárlásra.

Az este sztárja az Operaházban először éneklő Domingo óriási vastapsot kapott a közönségtől. A Három Tenor egyike Verdi Macbethjének negyedik jelenetével debütált.

Szórakozás és jótékonykodás 

Az estély fő célja, amellett, hogy a vendégek kiválóan szórakozhassanak, a jótékonyság.

A műsor után jótékonysági aukció kezdődött. Ahogy tavaly is, idén is az Országos Mentőszolgálat javára ajánlották fel, az összeg egy mentőautó megvásárlására fordítható. Mind a tíz nagy értékű tárgy, amelyre licitálni lehetett, elkelt az aukción. 3 millió 735 ezer forint gyűlt össze a mentőautóra.  

Az elsőbálozók

A 16 és 25 év közötti elsőbálozók gyönyörű estélyikben és frakkban táncoltak Josef Strauss: Neue Welt-Bürger Waltz című művére. A koreográfiát Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója állította össze.

Forrás: Polyak Attila

 

Percről percre a Life.hu-n
A Life.hu percről percre közvetítette a Shakespeare Estély legfontosabb eseményeit. Itt elolvashatsz mindent a rendezvényről, és megnézheted, milyen csodás ruhakölteményekben pompáztak a bálozók.

Az este folyamán könnyűzenei zenekarok is felléptek, a Back II Black, a KFT és a Mystery Gang játszották a talpalávalót. 

5 dolog, amit biztosan nem tudtál az Operaházról
Tudtad, hogy az Operaház megnyitóján hatalmas botrány volt? És azt, hogy a II. világháború alatt óvóhellyé alakították az épület pincerendszerét? Vagy azt, hogy az Operaház legnagyobb csillára több mint 2 tonnás? Íme, 5 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál Magyarország egyik legpatinásabb épületének történetéről!