Kanye West 29 milliót fizetett a Gyöngyhajú lányért

Forrás: AFP/Jewel Samad -
Gyöngyhajú lány Kanye West Omega Presser Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Presser Gábor beperelte az amerikai rappert, mivel az 85 másodpercet használt fel a Gyöngyhajú lányból. Végül peren kívül megegyeztek és most kiderült, hogy mennyit is fizetett hibájáért Kanye West.

Presser Gábor beperelte Kanye Westet, mivel a rapper a New Slaves című 2013-as számában felhasználta a Gyöngyhajú lány című Omega dalt. Először 700 milliót követelt a zenész, de végül perre nem került sor. Presser Gábor és Kanye West peren kívül egyeztek meg.

Kanye West 29 milliót fizetett Forrás: AFP/Jewel Samad

A megállapodást nem hozták nyilvánosságra, az összeg ennek ellenére kiszivárgott. A Blikk információja szerint végül 29 millió forintot fizetett Kanye, ám ezt nem egyedül Presser kapja. A kiadó is kap az összegből, valamint a zeneszerzők, hiszen többen készítették a számot. Az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz, Presserhez és Adamis Annához, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között, akik körülbelül 1 millió forintit kapnak. Presser Gábor és Adamis Anna is megkapja a tagonknak járó 1 milliót, hiszen akkoriban ők is az Omega tagjai voltak, így Presser összesen körülbelül 4,5 millió forintot kap. "Ez a számítás fedi a realitást. Magam sem gondoltam, hogy ennél több lehet benne, hiszen károkozás nem történt, nem változtattak a számon.

Pici minket nem tájékoztatott arról, hogy kevésnek érezte Kanye West ajánlatát,

de erre nem is volt szükség. Megnyugvással vettem tudomásul, hogy végül az ügy lezárult" - mondta Kóbor János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.