Három hét múlva startol a Kultkikötő 2017-es évada

Forrás: all right s reserved/Blanka Sebestyen -
Kultkikötő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 23-án egy fergeteges Budapest Bár koncerttel startol a Kultkikötő 2017-es évada. A Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja immár 12. szezonjának programjaira invitálja régi és új barátait. Három helyszínen, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen felejthetetlen nyárestékkel és önfeledt gyermekprogramokkal vár mindenkit a fesztivál csapata.

„Három állandó helyszín, egy lelkes csapat és rengeteg barát: fellépők és alkotók, színművészek, zenészek, táncművészek, akik már egy kicsit hazajárnak hozzánk. Akiktől kamaszosan zsizsgő, izgalmas és mindig megújuló lesz a Kultkikötő. Ahova érdemes visszatérni."

Az utóbbi 11 évben sokak állandó hétvégi programjává vált, hogy egy pohár balatoni borral élvezik a Kultkikötő nagyszerű színházi és táncelőadásait, valamint a felejthetetlen koncertek nyújtotta kellemes nyárestéket. A boglári helyszínen a kamara előadásoké és koncerteké a főszerep, míg Fenyvesen a legkisebbeknek kedveskedik a fesztivál csapata színes programkínálattal.

A látogatók pedig már az ország legtávolabbi pontjaiból is azért érkeznek, hogy a Kultkikötőben zárhassák strandolós estéiket.

Forrás: all right s reserved/Blanka Sebestyen

2017-ben egy országos, egy szabadtéri premierre és egy premierre is készül a Kultkikötő.

Az Orlai Produkció Tagadj, tagadj, tagadj című előadásának rendezője Szabó Máté, a főszerepben Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla látható július 27-én. A Londonban nagy sikert aratott színdarab leleplezően őszinte, hátborzongató képet ad a sportvilág farkastörvényeiről. Mi az ára egy-egy bajnoki címnek? Eve, az ígéretes ifjú futóbajnok nő megismerkedik a sportág egyik legjobb edzőjével, aki hamarosan új "kiegészítő kezelést" ajánl neki.

A Pulitzer- és Tony-díjas dráma, A kétely több mint ötszázszor ment a Broadway-n, filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket, most Udvaros Dorottyával és Fekete Ernővel látható. Az augusztus 4-i balatonföldvári szabadtéri premier rendezője Pelsőczy Réka.

A Grönholm-módszer bemutatójának rendezője Mózes András. Az előadás egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, aminek végére a néző is a döntés részese lesz. Az augusztus 11-i előadást Bán Bálint, Szabó Erika, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt játsszák Balatonbogláron.

Bocs, félrement! az Orlai Produkció előadásának címe, mely június 24-én várja Földvárra a nézőket. A nagy sikerű off-Broadway komédia valós történet, valós e- mailekből. Sokan játszhattuk már valamelyik szerepét. Stephanie szerepében Kovács Patrícia, aki hosszú évek óta állandó vendége a Kultkikötőnek. Az Egyasszony Tenki Rékával a főszerepben már az országhatáron túl is meghódította a nézők szívét, július 7-én Balatonboglárra érkezik.

Forrás: all right s reserved/Blanka Sebestyen

Fergeteges komédiákkal jön a Thália Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Játékszín is. A felejthetetlen előadásokban, a Bérgyilkos a szomszédomban, Spiró Prahjában, a Család ellen nincs orvosságban és a Kölcsönlakásban többek között Szabó Győző, Gubás Gabi, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Cseke Péter, Lengyel Tamás, Szulák Andrea, Dobó Kata, Lévay Viktória és Erdélyi Tímea is színpadra lép.

A zenés esték között igazi gyöngyszem a Cseh Tamás emlékest július 14-én Földváron. Az ikonikus dalokat most Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adják elő.

Nevezték már az ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének, de ő minderre csak a vállát, pontosabban a vonóját vonogatja: Lajkó Félix július 21-én hoz pörgő, végig táncolható műsort. Ha Kultkikötő, akkor

Quimby-koncert, idén július 28-án. Visszatér Földvárra Rúzsa Magdi is, augusztus 11-én este koncertezik a Kultkikötő közönségének.

Bogláron augusztus 12-én este a Budapest Jazz Orchestra tiszteleg a Queen életműve előtt. Aki táncelőadásra vágyik, A Gyöngyhajú lány balladáját nézheti meg augusztus 18-án az Experidance Produkció előadásában. Balaton100Szó – az ország egyetlen olyan rendezvénye, amely körbeöleli a Hip-Hop/Slam Poetry és irodalmi programokat egy helyen, idén először a Kultkikötőben!

Természetesen gyermekprogramokban sem lesz hiány, Földváron minden szombat és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnaponként, Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton kedveskednek a legkisebbeknek. Jön Vitéz László és az elátkozott malom, Pom-Pom és Mosó Masa is. A kicsik zenés szórakoztatásáról Rutkai Bori gondoskodik, mindhárom helyszínen egy-egy koncerttel várja a gyerekeket a nyár folyamán.

Hétvégente a Balatoni KÖR borászai várják a Kultkikötő vendégeit. A közösségi összefogásra épülő egyesület borászai a tóparti vidék lenyűgöző adottságainak köszönhetően állítják elő több évszázados hagyományra építkező boraikat. Azt vallják, a bor ott ízlik leginkább, ahol készült: kultúra és táj örök harmóniájában.

További programok és részletes programkínálat a www.kultkikoto.hu oldalon.

Megkaphatja a Nobel-díjjal járó pénzjutalmat Bob Dylanhttp://www.life.hu/kult/20170605-megkaphatja-a-nobel-dijjal-jaro-penzjutalmat-bob-dylan.htmlBob Dylan szinte az utolsó pillanatban eljuttatta a Svéd Akadémiához a Nobel-díj teljes átadásának feltételeként elvárt előadását, és így átveheti a díjjal járó 8 millió svéd korona (253 millió forint) pénzjutalmat.Kult--Elhunyt Robert Michael Morris, színész http://www.life.hu/kult/20170602-elhunyt-robert-michael-morris.htmlÉletének 77. évében hunyt el Robert Michael Morris, színész. Rengetegen gyászolják a híres művészt. KultThinkstockMa 47 éve lett öngyilkos a legendás bemondónő, Lénárd Judithttp://www.life.hu/kult/20170602-ma-47-eve-lett-ongyilkos-a-legendas-bemondono-lenard-judit.htmlAz első bemondónemzedék tagjai közé tartozott Lénárd Judit, aki lényével hamar meghódította a nézők szívét. Imádta az életet, 47 évvel ezelőtt mégis önkezűleg vetett véget a sajátjának. Kult--Trey Ratcliff fotós Budapestre látogatott http://www.life.hu/kult/20170601-trey-ratcliff-fotos-budapestre-latogatott-es-fotosturat-szervezett.htmlMájus utolsó napján európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezett Trey Ratcliff világhírű fotós és író. Trey meghívta a fotózás szerelmeseit egy közös sétára gyönyörű fővárosunkban és még extra tippeket is adott. KultOrigo22 érdekesség A Karib-tenger kalózai-filmekrőlhttp://www.life.hu/kult/20170531-huszonketto-erdekesseg-a-karib-tenger-kalozai-filmekrol.htmlMár látható a hazai mozikban is Jack Sparrow kapitány legújabb kalandja, azaz A Karib-tenger kalózai – Salazar bosszúja, mi pedig ebből az alkalomból összegyűjtöttünk egy jó nagy adag érdekességet a sorozat eddigi filmjeiről és legújabb darabjáról. Kult--Íme Salvador Dalí hírhedt Playboy-fotózása: (18+)http://www.life.hu/kult/20170601-nezd-meg-salvador-dali-es-a-playboy-kozos-kepsorozatat.htmlTudtad, hogy Salvador Dalí szerepelt a férfiak kedvenc nyuszismagazinában? Bármennyire is furcsán hangzik, ez megtörtént. A végeredmény pedig önmagáért beszél. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.