Oscar 2018: a gála legemlékezetesebb pillanata Frances McDormand beszéde volt

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevin Winter -
Frances McDormand beszéd Három óriásplakát Ebbing határában Oscar 2018 inclusion rider
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Frances McDormand a legjobb női főszereplőnek járó díj nyerteseként intézett beszédet a közönséghez. Ez lett az Oscar-gála legemlékezetesebb pillanata. 

Frances McDormand nyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért. A színésznő smink nélkül, kacagva vette át a díját, ami miatt már önmagában emlékezetes marad a győzelme, ezt követően azonban egy erőteljes beszédet mondott, melyhez az összes női jelöltet felállította a teremben.

Frances McDormand beszéde volt az Oscar-gála legemlékezetesebb pillanata Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevin Winter

„Örülnék, ha megtisztelnének azzal, hogy az összes kategória női jelöltjei felállnak velem ebben a teremben. A színészek – Meryl, ha te megteszed, akkor mindenki megteszi – a producerek, az írók, az operatőrök, a zeneszerzők és tervezők" - kezdte Frances, majd arra kérte az embereket, hogy nézzenek körbe.

Hölgyeim és uraim, nézzenek körül, mert mindenkinek van elmesélendő története, vagy finanszírozandó projektje.

inclusion rider.

Ez a két szó pedig a filmes szerződések egy kiegészítésére utal, melyet a nagy színészek kérhetnek, és arra vonatkozik, hogy egy adott produkció készítői törekedjenek a faji és nemi egyenlőségre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.