Will Smith 50 éves: Hollywood sikergyárosának legfontosabb szerepei

film mozi Will Smith születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját Hollywood egyik első számú férfisztárja, aki zenészként, szórakoztató sikerfilmek főszereplőjeként és komoly alakítások révén is az élvonalban töltötte az egész karrierjét. A jeles alkalomból felelevenítettük ennek a pályának a legfőbb állomásait.

Kaliforniába jöttem (1990-1996)

Will Smith először rapperként futott be a nyolcvanas évek végén, de igazán nagy sztár akkor lett belőle, amikor elvállalta ennek a televíziós sitcomnak a főszerepét, amit Los Angelesben forgattak, és amiben a philadelphiai születésű sztár egy olyan Will Smith nevű srácot játszott, akit a szülei Philadelphiából Kaliforniába küldenek, hogy ott lakjon együtt a nagybátyjáékkal — akik egészen más körülmények között élnek, mint amihez ő hozzászokott.

Bad Boys-filmek (1995, 2003)

Sokáig csak komikus színészként gondoltak Will Smithre a hollywoodi stúdiók, és ugyan a két Bad Boys-filmben is röpködnek nagy mennyiségben a poénok, de itt azért már azt is bebizonyította, hogy akciósztárként is megállja a helyét — és hogy milyen jó párost képes alkotni Martin Lawrence-szel. Sőt, a hírek szerint készülni fog még egy harmadik rész is!

A függetlenség napja (1996)

Nem ő volt a főszereplő, de az ufóinvázióról szóló, nagyszabású katasztrófamoziban talán ő alakította a legemlékezetesebbet, és ezzel a filmmel végleg elfoglalta a helyét a legnagyobb hollywoodi sztárok között. Az általa alakított vagány vadászpilóta pedig még egy földönkívülit is puszta kézzel kiütött!

Men in Black-filmek (1997, 2002 2012)

A karrierje során moziban a legtöbbször a bolygónkon titokban élő földönkívülieket felügyelő J ügynököt játszotta el, összesen három alkalommal. Nem csoda: mindegyik film nagy bevételeket szállított (mint Will Smith filmjei szinte mindig), ráadásul igazi popkulturális jelenséggé is váltak a mindig feketébe öltözött, emlékezettörlő kütyüvel felszerelt ufórendőrök figurái.

Ali (2001)

Hogy milyen komoly átalakulásokra, erős színészi teljesítményekre is képes Will Smith, azt először talán ebben az életrajzi filmben mutatta meg igazán, ahol a bokszlegenda Muhammad Alit játszotta el, több mint hitelesen. A jutalma pedig élete első Oscar-jelölése lett érte.

A boldogság nyomában (2006)

A második Oscar-jelölés pedig egy igazán drámai, megható szerepért érkezett: ebben az igaz történeten alapuló filmben Will Smith egy olyan egyedülálló apát alakított, akinek az utcára kerülve kell gondoskodnia a kisfiáról, és minden erejét megfeszítve küzdenie a dolgok helyreállítása érdekében. A partnere a filmben pedig a saját fia, az azóta saját jogon is sztárrá váló Jaden volt.

Legenda vagyok (2007)

Ebben a látványos, posztapokaliptikus sci-fiben Will Smith minden erényére szükség volt: a színészi képességeire, amivel a Földön utolsóként életben maradt ember magányát el tudta játszani, mindössze egy kutya partner segítségével — és egy sztár karizmájára, aki egyedül el tud vinni a hátán egy ekkora produkciót. Will Smith pedig mindkét lécet megugrotta, nem véletlenül lett aztán kultfilm a Legenda vagyokból.

Így készül a teniszlabda: döbbenetes videóhttp://www.life.hu/kult/20180919-igy-keszul-a-teniszlabda-a-us-open-teniszbajnoksagra.htmlTudtad, hogyan készül a teniszlabad? És a chips, amit esténként a tévé előtt majszolsz el? Hogyan készülnek a ma oly divatos fehérjeporok és a gumicukor? Ha mindez téged is érdekel, most figyelj! KultOrigoJeremy Irons 70 éves — Egy páratlan karrier legfontosabb állomásaihttp://www.life.hu/kult/20180919-jeremy-irons-70-eves-karriere.htmlMa ünnepli jubileumi, hetvenedik születésnapját az angol és hollywoodi filmtörténet egyik legkiemelkedőbb tudású és legbársonyosabb hangú színésze, aki a legtöbbször fanyar humorú és elegáns férfiakat formált meg a vásznon — ám sosem okozott gondot neki az sem, ha esetleg teljesen más karakter bőrébe kellett bújnia. Jeremy Ironst a legemlékezetesebb szerepeinek felelevenítésével köszöntjük. Kult--5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod szeptemberbenhttp://www.life.hu/kult/20180917-5-film-es-sorozat-amit-vetek-lenne-kihagynod-szeptemberben.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát az ősz kezdetének ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoA történelem legnagyobb szexbotrányai: Bill Clinton és az a bizonyos szaxihttp://www.life.hu/kult/20180910-bill-clinton-es-monica-lewinsky-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-kozott.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. Az ötödik részben bekukkantunk az Ovális Irodába, ahol a 20. század tán legnevezetesebb orális együttléte esett meg, komoly következményekkel. Kult--5 szélsőséges szekta, amelyek még ma is aktívan működnekhttp://www.life.hu/kult/20180827-51-szelsoseges-szekta-ma-is-aktivan-mukodnek.htmlPedofil közösség, sátánista vagy épp agymosó és pénzpumpoló szekta, ufóhívők, Isten földi manifesztációja és világmozgalommá egyesült Stephen King-rajongók. Több veszélyes csoport ma is működik, így nem meglepő, hogy az American Horror Story hetedik évada – amely rövidesen a Sony Movie Channelen is debütál – a kultuszokat választotta fő témájának. A köznyelv sokszor összemossa a kultusz és a szekta kifejezéseket, pedig ezek az általában nagyobb vallásokból vagy társadalmakból kiszakadt összetartó csoportok nem feltétlen mind olyan szélsőségesek vagy radikálisak, mint cikkünk szereplői. KultOrigo17 érdekesség mindannyiunk kedvenc csacsi öreg medvéjéről, Micimackórólhttp://www.life.hu/kult/20180821-micimacko-film-erdekessegek.htmlAugusztusban visszatért a mozivásznakra a világ egyik legismertebb és legkedveltebb mesehőse a Barátom, Róbert Gida című filmben, ennek kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt Micimackóról. KultOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.