Megrázó filmben vállalt főszerepet Eszenyi Enikő: a színésznő egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, mindezt pedig jó ügyért.

Eszenyi Enikő nem nagyon vállal mostanában filmszerepeket, de a Tunyogi Henriett által rendezett sokkoló filmre nem mondott nemet. A Vígszínház igazgatója egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, aki nem jön ki az erőszakból született lányával, nem találják a hangot a betegágynál. A lánya szerepét a rendező alakítja, vagyis Tunyogi Henriett, akit saját édesapja haldoklása inspirált.

Eszenyi Enikő megerőszakolt nőt alakítFotó: Origo

„Ott is rengeteg kérdőjel volt a halálos ágyánál" – mondta a rendező. Eszenyi Enikő pedig a film aktualitására hívta fel a figyelmet. „Két éve forgattuk, azóta sok minden történt a világban... Henivel forgattunk egy közös, főiskolás filmet, Hartung Attilánál, ott találkoztunk. Én sokat láttam őt az Operában, és ő a Vígszínházban engem. Volt egy nagy adag szimpátia köztünk, szerettük azt, amit a másik csinál. Nagyon meglepett, amikor megkért, hogy vállaljam el a szerepet. Számomra nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e, vagy sem"  – mondta a Borsnak az igazgató - aki a 12 perces film jelentős részében meztelenül látható - mindent megtett a hiteles alakításért. "Amikor bementem Enikőhöz a Vígszínházba, hogy beszéljünk a filmről, azt mondta: te vagy a rendező és mindent megcsinálok. Egy hétig nem mosott hajat, úgy jött-ment, eljött próbálni, mindent nyitottsággal, alázattal tett" - mondta a rendező. A film számos díjat nyert már, de számukra a figyelemfelkeltés a legfontosabb. "Szerintem az nagyon fontos volt, és itt gondolok az alkotócsapatra, a stábra, hogy ezt nem a pénz miatt csináltuk. Jól éreztük magunkat, és a jó ügyért dolgoztunk. Nem volt nagy büdzséje a filmnek, de jó érzéssel készítettük" - tette hozzá Eszenyi Enikő.