Eszenyi Enikő megerőszakolt, haldokló nőt alakít

Fotó: Origo -
erőszak Eszenyi Enikő haldoklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megrázó filmben vállalt főszerepet Eszenyi Enikő: a színésznő egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, mindezt pedig jó ügyért.

Eszenyi Enikő nem nagyon vállal mostanában filmszerepeket, de a Tunyogi Henriett által rendezett sokkoló filmre nem mondott nemet. A Vígszínház igazgatója egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, aki nem jön ki az erőszakból született lányával, nem találják a hangot a betegágynál. A lánya szerepét a rendező alakítja, vagyis Tunyogi Henriett, akit saját édesapja haldoklása inspirált.

Eszenyi Enikő megerőszakolt nőt alakít Fotó: Origo

„Ott is rengeteg kérdőjel volt a halálos ágyánál" – mondta a rendező. Eszenyi Enikő pedig a film aktualitására hívta fel a figyelmet. „

Nagyon meglepett, amikor megkért, hogy vállaljam el a szerepet. Számomra nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e, vagy sem"

Borsnak
Amikor bementem Enikőhöz a Vígszínházba, hogy beszéljünk a filmről, azt mondta: te vagy a rendező és mindent megcsinálok. Egy hétig nem mosott hajat, úgy jött-ment, eljött próbálni, mindent nyitottsággal, alázattal tettSzerintem az nagyon fontos volt, és itt gondolok az alkotócsapatra, a stábra, hogy ezt nem a pénz miatt csináltuk. Jól éreztük magunkat, és a jó ügyért dolgoztunk. Nem volt nagy büdzséje a filmnek, de jó érzéssel készítettük"

A Haverda-gyilkosság történetehttp://www.life.hu/kult/20181127-a-haverda-gyilkossag-tortenete-sziven-lottek-az-zvegyasszonyt.html109 évvel ezelőtt egy szabadkai gyilkosság tartotta izgalomban az országot. Minden idők egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó, kiemelt ügye lett egy dúsgazdag asszony meggyilkolása. Nemcsak a szinte regénybe illő szereplők, hanem az ügy tárgyalása miatt is, amelyben a gyanúsítottakat először felmentették, aztán elítélték őket. Ez a híres Haverda-gyilkosság története. KultOrigoÍme a Kisváros című sorozat szereplői akkor és mosthttp://www.life.hu/kult/20181128-ime-a-kisvaros-cimu-sorozat-szereploi-akkor-es-most.htmlA fiktív, Végvár nevű településen játszódott az 1993 és 2001 között vetített, Kisváros című sorozat. A rendőrség és a határőrség munkáján alapuló bűnügyi sorozat mai szemmel nézve sok komikus jelenetet is tartalmazott, ám mégis jó újra és újra megnézni. KultOrigoFelállították az ország karácsonyfáját a Kossuth térenhttp://www.life.hu/kult/20181128-felallitottak-az-orszag-karacsonyfajat-a-kossuth-teren.htmlFelállították szerdán a budapesti Kossuth téren az ország karácsonyfáját, és megkezdték a díszítését - közölte az Országgyűlés sajtóirodája az MTI-vel. KultOrigoKurt Russell karácsonyi filmjében feltűnik a magyar Parlament ishttp://www.life.hu/kult/20181128-kurt-russell-karacsonyi-filmjeben-feltunik-a-magyar-parlament-is.htmlChristmas Chronicles címmel jelenik meg Kurt Russell karácsonyi filmje, amelyben feltűnik a magyar Parlament is. Kult--Tordai Teri: A mozivászontól a színházhoz vezető útighttp://www.life.hu/kult/20181106-tordai-teri-interju-a-zserbotango-kapcsan-filmekrol-szinhazrol.htmlTordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész. Már egészen fiatalon filmezni kezdett, számos külföldi filmben játszott főszerepet, sőt néhány évig a német nyelvterület legnépszerűbb sztárjai közé tartozott. Hogy hogyan kanyarodott a filmvászontól mégis a színpadi deszkák felé, ő maga meséli el. KultFotó: Mudra László - OrigoJamie Lee Curtis 60 éves: egy különleges hollywoodi karrier legfontosabb állomásaihttp://www.life.hu/kult/20181126-jamie-lee-curtis-60-eves-egy-kulonleges-hollywoodi-karrier-legfontosabb-allomasai.htmlJubileumi születésnapját ünnepli a filmtörténelem egyik legnevezetesebb sikolykirálynője, aki épp most tért vissza a mozivásznon a legikonikusabb, halloween ünnepére időzített szerepéhez. Jamie Lee Curtis színészi pályája persze ezen kívül is bővelkedik híres alakításokban, ahogyan az alábbi videós összeállításunkból ki is derül. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.