Bereczki Zoltán új darabja, a Nemek és igenek kapcsán beszélt arról, hogy nem veszi könnyen a félrelépést, és hogy mi a véleménye a megcsalásról. 

„Remélem, hogy ez egy színes karakter, akiről nem lehet eldönteni, hogy szerethető, vagy sem. Az életben sem minden csak fekete és fehér. A Nemek és igenekben ez minden karakterre igaz, van sötét és fényes oldaluk. Akkor jó, ha úgy jössz ki a darabról, hogy beszélni, vitatkozni lehet róla” – mesélte szerepéről a színész. 

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Én nem veszem ennyire könnyen a megcsalást. Ebben mindannyian másként vagyunk összerakva. Abban sem vagyok biztos, hogy ez általánosítható-e csak a férfiakra. Tény, hogy a darab ezt mutatja, de nem általánosíthatunk – teszi hozzá. – A megcsaló is érez bűnbánatot. De vajon elég-e, ha csak annyit mond, sajnálom. Sok dologban mi, a színészek sem értünk egyet. Például abban, hogy bizonyos dolgokban hol húzzuk meg az erkölcsi határt. Az, hogy nincs erkölcs, csak mi találtuk ki, az csak magyarázkodás. Az állatvilágban nincs erkölcs, de mi emberek vagyunk. Vegyük már észre, hogy mikor zúzzuk keresztbe egy másik ember életét! Hol kezdődik a megcsalás? Négy centi már az? Vagy egy kávézás az? Hányszor mondjuk, hogy ez nem személyes, ez csak üzlet. És akkor keresztül lehet embereken gázolni?” – folytatta a Borsnak a színész.