17 érdekesség a 80 éves Terence Hillről

Forrás: YouTube -
érdekesség Terence Hill születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy kinek a monogramját másolja a művészneve? Hogy milyen szörnyűséget élt át gyerekként? Hogy hány filmben szerepelt együtt Bud Spencerrel? Mindezeket, és még sok minden mást is megtudhatsz a ma nyolcvanéves Terence Hillről az őt köszöntő cikkünkből.

1. Azt bizonyára sokan tudják, hogy Terence Hillnek nem ez az igazi neve: Mario Girotti néven látta meg a napvilágot Velencében. Az azonban kevésbé köztudott, hogy nemcsak olasz, de német származású is.

2. Az édesanyja ugyanis német volt, és gyerekkorában éltek is Németországban. Közelebbről Drezdában, és mivel ez a gyerekkor épp a második világháború idejére esett, a kis Mario átélte a város hírhedten pusztító bombázását is.

3. Terence Hill épp emiatt folyékonyan beszél németül is.

4. 12 évesen szerepelt először a kamerák előtt a Vakáció a gengszterrel című filmben.

Terence Hill a Vakáció a gengszterrel című filmben Forrás: YouTube

5. Ennek ellenére sokáig nem volt biztos benne, hogy színész akar lenni. Irodalmat is tanult a római egyetemen.

6. Az első komolyabb főszerepét az Isten megbocsát, én nem című spagettiwesternben azért kapta meg, mert az eredeti főszereplő lesérült a forgatás első napján, Hill pedig a producerek szerint hasonlított az ekkor már nagy sztár Franco Neróra.

Bud Spencer és Terence Hill első közös filmjükben az Isten megbocsát, én nemben Forrás: RTL Klub

7. Ebben a filmben játszott először együtt Bud Spencerrel, és itt vette fel a Terence Hill művésznevet is.

8. A producerek elé tettek egy 20 névből álló listát, és adtak neki 24 órát, hogy válasszon ki egyet magának.

9. Hogy miért épp Terence Hill lett? Nincs rá semmilyen különösebb indok, egyszerűen jól hangzott, és könnyen megjegyezhetőnek tűnt a nemzetközi közönség számára is.

10. Oké, azért egyetlen mögöttes indok is akadt: a művészneve kezdőbetűi ugyanazok, mint az édesanyjának nevének (Hildegard Thieme) esetében.

11. Furcsa érdekesség, hogy a külföldön, angolul forgatott filmjei esetében nem saját maga szinkronizált olaszra, hanem egy másik hazai színész kölcsönözte neki ilyenkor az olasz hangját.

12. Rendezőként is jegyez négy mozifilmet: közülük talán a Lucky Luke a legismertebb, de a Bunyó karácsonyig is emlékezetes az utolsó közös Bud Spencer-Terence Hill együttműködés révén.

13. Bud Spencerrel összesen 18 filmben szerepeltek együtt.

14. 1967 óta él boldog házasságban, két gyereke született. A felesége amerikai, és egy spanyolországi forgatáson ismerte meg, ahol dialóg coachként dolgozott.

15. A legutolsó, nálunk is vetített filmjét szintén maga rendezte: a Nevem Thomas egy spanyolországi motoros kalandról szól, és Hill ellátogatott a magyarországi premierjére is.

16. A motorozás fiatalkora óta az első számú hobbija.

17. Terence Hill jelenleg az év nagy részében Amerikában, egy vidéki ranchon él. A saját bevallása szerint ott ugyanolyan az éghajlat, mint a Pó völgyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.