Ketten pályázták meg évekkel ezelőtt Tom Cruise szinkronhangjának szerepét. A két színész Rékasi Károly és Kautzky Armand voltak. Úgy alakult, hogy kis csúszással, de mindketten megkapták a szerepet. 

Kevesen tudják, de sok évvel ezelőtt ketten is küzdöttek azért, hogy Tom Cruise magyar hangjai lehessenek. Kautzky Armand és Rékasi Károly között nehéz volt dönteni. 

"A stáb nem tudott dönteni, mindketten tökéletesen megfeleltünk. Még egy tekercs, még egy tekercs, sokáig elhúzódott. Általában egyet, kettőt szoktunk castingon megcsinálni, ez akkor legalább hat tekercs lett. Végül is szavazással döntött a stáb, és rám esett a választás. Régen volt, vagy harminc éve, annyira már nem emlékszem, de még az is lehet, hogy feldobtak egy érmét" – mesélte a Borsnak Kautzky Armand, aki végül győztesen került ki a nagy szinkronpárbajból. 

Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész Tom Cruise hangjaként is megszólaltFotó: Polyak Attila - Origo

Elárulta: 15 évig adta a hangját Tom Cruise-nak, majd egyszer csak észrevette, hogy már Rékasi hangján szólal meg. 

"Ebből soha nem volt köztünk feszültség. Karcsi nagyszerű! Semmi rossz érzésem nincs" – folytatta a színész, aki úgy véli, mélyült a hangja az évek során, talán ezért történhetett a váltás. Rékasi hangja még mindig fiatalosabb, jobban áll Cruise-nak. 

Rékasi Károly 15 év után vette át a szinkronszerepetFotó: Marton Szilvia/Origo

"Az az izgalmas ebben, hogy ketten pályáztunk, és végül mindketten megkaptuk. Boldog vagyok, mert ezek nagyszerű filmek, a büszkeségeim, az elmúlt tizenöt évben pedig a Karcsi is boldog, hogy a kiváló Walkürt vagy a népszerű Mission Impossible filmeket csinálhatja" – mondta Kautzky Armand.