Gyász! Elhunyt Veress László színművész: halálra gázolták

Forrás: Shutterstock -
gyász színművész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus hirtelenséggel, 74 éves korában elhunyt Veress László, a Tamási Áron Színház társulatának tagja. A színművészt, a zebrán gázolták el, a kórházba szállítását követően vesztette életét.

A szekelyhon.ro azt írja, a rendőrségi tájékoztató szerint a színész szabályosan kelt át a gyalogátjárón. A baleset az Oltmező utcában történt pénteken, a bevásárlóközpont közelében lévő gyalogátkelőn. A 31 éves gépkocsivezető a légalkoholszonda tanúsága szerint nem fogyasztott alkoholt. A súlyosan sérült áldozatot kórházba szállították, ahol szombaton életét veszítette. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot a gépkocsivezető ellen.

Veress László a főiskola elvégzése után 1971-ben szerződött a sepsiszentgyörgyi színházhoz, ahol száznál is több szerepben láthatta őt a közönség az elmúlt évtizedek alatt. Ereje teljében még sokáig élvezhette volna a nyugdíjas éveket családja körében, ha nem szól közbe a sors - írja a Maszol.

A kolozsvári születésű Veress László oszlopos tagja volt a Tamási Áron Színház társulatánaktársulatnak: a legelső szerepétől 2012-ig nem volt olyan év, hogy legalább két új produkcióban ne kapott volna szerepet, de olyan évadok is voltak, amikor minden előadásban játszott - írja a lap. Hivatalosan 1999-ben vonult nyugdíjba, de utána is aktívan részt vállalt a színház és Sepsiszentgyörgy életében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.