A romantikus filmek legszebb pillanatai, amikor megannyi nehézség után végre a szerelmesek egymásra találnak, és egy csókban olvadnak össze. Ez egyetlen valamirevaló szerelmes történetből sem maradhat ki, mégsem lesz minden csókból szimbólum, az alábbi filmes jelenetek azonban ikonikussá váltak az idők során, és nehéz is őket felülmúlni.

Elfújta a szélA férfias és határozott Rhett Butler, és a fiatal ennek ellenére rendkívül célratörő Scarlett O'Hara szenvedélyes, vitákkal, nézeteltérésekkel és igazi tragédiákkal tarkított románcát nem lehet elfelejteni, és azt sem, ahogy kezdődött: egy kemény, mégis gyengéd csókkal egy igazi férfitól - Rhett Butler legalábbis így jellemezte magát, és nem lehet vele nem egyetérteni.

Elfújta a szélForrás: Entertainment Pictures/(©) Copyright 1939 by ZUMA Movie Stills LibraLe/Entertainment Pictures

My Girl - Az első szerelemA gyerekek legalább annyira – ha nem jobban – képesek a tiszta és mély szerelemre, mint a felnőttek. Ezt bizonyítja a My Girl – Az első szerelem című film, amely talán az egyik legédesebb alkotás ebben a témában. Nincs annál szívmelengetőbb, mint ahogy ők csókot váltanak, az elsőt. Thomas és Vada előbb a karjukon gyakorolnak, azután hajolnak egymáshoz, hogy igazából összeérintsék ajkukat.

My Girl - Az első szerelemForrás: Entertainment Pictures/(©) Copyright 1991 by 19910102/Columbia Pictures Corporation

Álom luxuskivitelbenTruman Capote eredeti 1958-as regénye nem egészen úgy alakul, ahogy azt végül a filmváltozatban láthatjuk, ráadásul eredetileg az író Marilyn Monroe-nak szánta a főszerepet, amit végül Audrey Hepburn kapott. A közönség azonban imádta a filmet, és a szereplőket is, amely egy igazán romantikus és ikonikus befejezést kapott: Holly és Paul egy esős napon, egy New York-i sikátorban csókolják meg egymást, aminél romantikusabbat el sem lehet képzelni.

Álom luxuskivitelbenForrás: ZUMAPRESS.com/(©) Copyright 1961 by PARAMOUNT PICTURES./Entertainment Pictures

Harry és SallyA romantikus film több meghatározó, azóta emlegetett jelenetet szült, de be kell vallanunk, hogy nem a két barátból lett szerelmes csókja a legemlékezetesebb - hanem Sally imitált orgazmusa egy étteremben-, de azért az sem felejthető. Filmből az derül ki, hogy férfi és nő között nem lehet szó pusztán barátságról, mert valaki biztosan többet akar, és ebben az esetben szerencsére mindketten egymást akarták.

Harry és SallyForrás: Entertainment Pictures/© 1989 by Castle Rock/Castle Rock