Mel Gibson férfiasságát emiatt a filmes baki miatt nem láthattuk!

Mel Gibson baki skót
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki emlékszik arra, amikor Mel Gibson William Wallaceként skót szoknyát viselt a Rettenthetetlen című filmben. Azonban el kell hogy szomorítsunk, az ikonikus jelmez egy hatalmas filmes bakinak köszönhető!

A skótszoknya az ébredező nacionalizmusok hajnalán a nemzeti büszkeség szimbóluma lett. A 19. században pedig már mindent és mindenkit magával ragadott a viselet, a skót nemzetépítés egyik megkerülhetetlen ikonikus kelléke lett, amely északtól-délig és kelettől-nyugatig egyesítette az ország lakóit. A híres kockás skótszoknya elődje pedig a kilt volt, ami alatt szintén nem viseltek a férfiak semmit.

E szerint a Mel Gibson által alakított karakter valójában sohasem viselt skótszoknyát a 13. század végén, amikor a film története játszódik. Ha a filmesek azonban jobban odafigyelnek a korhűségre lehet, hogy a színész a szerep kedvéért a meztelenkedést is többször bevállalta volna. Vajon a filmkészítők szándékosan nem figyeltek erre oda?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.