A papája és Leonardo DiCaprio közösen tehetnek róla, hogy színész lett; a musical a szíve műfaja; ő tényleg szereti, ha az időjárásról beszélgetnek vele; és felizgatják a farmernadrágok. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 35. születésnapját ünneplő Amanda Seyfried kapcsán.

1.
Amanda Michelle Seyfried néven született 1985. december 3-án egészségügyi dolgozók gyermekeként. A felmenői között németek, angolok, skótok, svájciak és észak-írek is találhatók.

2.
A vezetéknevét helyesen 'Szigfrid'-nek kell ejteni.

Amanda Seyfried felmenői között németek, angolok, skótok, svájciak és észak-írek is találhatókForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt

3.
Akkor döntötte el, hogy színész akar lenni, amikor a filmrajongó apukája megmutatta neki a Leonardo DiCaprio-féle Rómeó és Júliát.

4.
11 évesen kezdett modellkedni, emellett rendszeresen játszott az iskolai színjátszókörökben, és énekleckéket is vett, utóbbit operaénekesi szinten.

5.
Nagy musicalrajongó, a két kedvence a Macskák és a Nyomorultak. Utóbbinak filmváltozatában szerepelhetett is, és a karrierje legnagyobb sikere, a Mamma Mia! is ebbe a műfajba tartozik.

6.
A Nyomorultakban és a Mamma Mia! második részében is olyan lányt alakított, aki elveszítette az édesanyját, ám a film végén az anyafigura szellemként megjelenik, és elénekel egy dalt az álmáról.

7.
2004-ben épp beiratkozni készült az egyetemre, amikor megkapta élete első mozifilmes szerepajánlatát a Bajos csajokban. Az egyetemi tanulmányok így elmaradtak, és jött helyettük a hollywoodi karrier.

8.
Iskolába járásra már csak azért sem lett volna ideje, mert a Bajos csajok után szerepet kapott a Veronica Mars című nyomozós tinisorozatban. Eredetileg a főszerepre jelentkezett, de azt Kristen Bell elvitte előle, viszont felajánlották neki a legjobb barátnője szerepét – aki olyan népszerű lett az alakításában, hogy a tervezettnél jóval több epizódban foglalkoztatták.

9.
Ha nem színész lenne, saját bevallása szerint meteorológusnak ment volna, mivel mindig is lenyűgözte az időjárás.

2017 óta él házasságban a színész Thomas SadoskivalForrás: Getty Images/2018 J. Merritt/J. Merritt

10.

Ő Hollywood egyik legkisebb termetű szépségikonja. Kereken 160 centiméterre nőtt meg.

11.
2017 óta él házasságban a színész Thomas Sadoskival (John Wick-filmek, Vadon, Híradósok), és már gyerekük is született.

12.
A Kedves John című film egyik betétdalát (Little House) nem csak ő énekli, de a zenéjét és a szövegét is maga szerezte.

13.
Máig nagyon izgul a tévéinterjúk előtt, és a lámpalázát egy-egy whiskey-vel szokta csillapítani.

14.
A korábbi években előfordult, hogy a lámpaláza ennél jóval komolyabb méreteket is öltött, és szorongás- valamint pánikrohamokhoz is vezetett. Szerencsére ezen sikerült túljutnia.

15.
Gyűjti a farmernadrágokat, amelyek állítása szerint szexuálisan izgató hatással vannak rá.