35 éves lett a Mamma Mia! sztárja – 15 érdekesség Amanda Seyfriedről

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt -
érdekesség Amanda Seyfried Mamma Mia születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A papája és Leonardo DiCaprio közösen tehetnek róla, hogy színész lett; a musical a szíve műfaja; ő tényleg szereti, ha az időjárásról beszélgetnek vele; és felizgatják a farmernadrágok. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 35. születésnapját ünneplő Amanda Seyfried kapcsán.

1.
Amanda Michelle Seyfried néven született 1985. december 3-án egészségügyi dolgozók gyermekeként. A felmenői között németek, angolok, skótok, svájciak és észak-írek is találhatók.

2.
A vezetéknevét helyesen 'Szigfrid'-nek kell ejteni.

Amanda Seyfried felmenői között németek, angolok, skótok, svájciak és észak-írek is találhatók Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jason Merritt

3.
Akkor döntötte el, hogy színész akar lenni, amikor a filmrajongó apukája megmutatta neki a Leonardo DiCaprio-féle Rómeó és Júliát.

4.
11 évesen kezdett modellkedni, emellett rendszeresen játszott az iskolai színjátszókörökben, és énekleckéket is vett, utóbbit operaénekesi szinten.

5.
Nagy musicalrajongó, a két kedvence a Macskák és a Nyomorultak. Utóbbinak filmváltozatában szerepelhetett is, és a karrierje legnagyobb sikere, a Mamma Mia! is ebbe a műfajba tartozik.

6.
A Nyomorultakban és a Mamma Mia! második részében is olyan lányt alakított, aki elveszítette az édesanyját, ám a film végén az anyafigura szellemként megjelenik, és elénekel egy dalt az álmáról.

7.
2004-ben épp beiratkozni készült az egyetemre, amikor megkapta élete első mozifilmes szerepajánlatát a Bajos csajokban. Az egyetemi tanulmányok így elmaradtak, és jött helyettük a hollywoodi karrier.

8.
Iskolába járásra már csak azért sem lett volna ideje, mert a Bajos csajok után szerepet kapott a Veronica Mars című nyomozós tinisorozatban. Eredetileg a főszerepre jelentkezett, de azt Kristen Bell elvitte előle, viszont felajánlották neki a legjobb barátnője szerepét – aki olyan népszerű lett az alakításában, hogy a tervezettnél jóval több epizódban foglalkoztatták.

9.
Ha nem színész lenne, saját bevallása szerint meteorológusnak ment volna, mivel mindig is lenyűgözte az időjárás.

2017 óta él házasságban a színész Thomas Sadoskival Forrás: Getty Images/2018 J. Merritt/J. Merritt

10.

Ő Hollywood egyik legkisebb termetű szépségikonja. Kereken 160 centiméterre nőtt meg.

11.
2017 óta él házasságban a színész Thomas Sadoskival (John Wick-filmek, Vadon, Híradósok), és már gyerekük is született.

12.
A Kedves John című film egyik betétdalát (Little House) nem csak ő énekli, de a zenéjét és a szövegét is maga szerezte.

13.
Máig nagyon izgul a tévéinterjúk előtt, és a lámpalázát egy-egy whiskey-vel szokta csillapítani.

14.
A korábbi években előfordult, hogy a lámpaláza ennél jóval komolyabb méreteket is öltött, és szorongás- valamint pánikrohamokhoz is vezetett. Szerencsére ezen sikerült túljutnia.

15.
Gyűjti a farmernadrágokat, amelyek állítása szerint szexuálisan izgató hatással vannak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.