Misztikus osztályeltűnés Dániában, alvilági küzdelmek Kansas Cityben, boszorkányok és testen kívüli dzsessz-zenészek, és Ralph Fiennes romantikus múltkeresése. Összegyűjtöttük a legjobban várt januári néznivalókat!

Napéjegyenlőség (Equinox) 1. évad
Hazai netes premier: 01.04. (Netflix)

A Netflix egyre több alkalommal kezd bele helyi tartalmak gyártásába is világszerte, ennek példája ez az izgalmasnak tűnő dán misztikus thrillersorozat is. A nagysikerű podcaston alapuló története egy iskolai osztály titokzatos eltűnésének ügye körül bonyolódik, melyről 20 év múltán kezdenek el kiderülni új információk.

Fargo (Fargo) 4. évad
Hazai tévés premier: 01.04. (AMC)

A kortárs sorozatkínálat egyik legszínvonalasabb darabja a Coen-testvérek kultikus filmjének világán alapuló antológiasorozat, aminek minden évada egy-egy újabb történet. Jelen esetben az 1950-es évek Kansas Cityjébe látogathatunk el a főszereplő Chris Rock kíséretében, hogy belepillantsunk az olasz és az afroamerikai alvilág küzdelmébe.

A boszorkányok elveszett könyve (A DISCOVERY OF WITCHES II.) 2. évad
Hazai netes premier: 01.08. (HBO GO)

A borzongás és a fantasy műfajának kedvelői sem maradnak néznivaló nélkül januárban, ugyanis érkezik a főszereplő történész-boszi újabb kalandjaival A boszorkányok elveszett könyvének második évada, melyben a címbeli különleges lényeken kívül vámpírok és démonok is felbukkannak.

Lelki ismeretek (Soul)
Hazai mozis premier: 01.28.

A Pixar stúdiótól megszokhattuk, hogy az agyra és a szívre egyaránt komoly hatást gyakorló animációs remekműveket szállít nekünk, de az új filmjük még tőlük is kiemelkedő darabnak számít. A Lelki ismeretek főhőse egy kiábrándult zenész, akinek vissza kell találnia a saját életébe, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.

Az ásatás (The Dig)
Hazai netes premier: 01.29. (Netflix)

Kosztümös, romantikus, történelmi – utóbbi ráadásul duplán, hiszen nem csak a múltban (1938-ban) játszódik, de a főhőse is egy múltat kutató régész. Méghozzá annak a Ralph Fiennes-nak az alakításában, akitől olyannyira szeretni szoktuk, ha valami kosztümös, romantikus és történelmi.