Tizenkét éve hunyt el Bujtor István, idén másképp emlékeznek meg rá

Forrás: MTV -
filmfesztivál megemlékezés Bujtor István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immáron 12 éve hagyott itt minket a legendás színész. Bujtor István emlékére ezúttal is megrendezik a róla elnevezett filmfesztivált, de más módon is megemlékeznek Ötvös Csöpi megformálójáról.

Halála után minden évben megrendezték Bujtor István tiszteletére a róla elnevezett filmfesztivált. Idén már tizenkettedik alkalommal kerül sor rá. Ám ezúttal a szervezők egy kis újítással készülnek:

„A fesztivál korábbi díja Bujtor legendás hajóját, a Tamangót ábrázolta, ám Bujtor Judittal gondolkodva arra jutottunk, hogy a legautentikusabb mégiscsak az volna, ha a színészt ábrázoló mellszobrot vehetnék át a Bujtor István Filmfesztivál győztesei" – mesélte a Blikknek a fesztivál igazgatója, Lutter Imre.

Bujtor István 12 éve hunyt el. Forrás: MTV

Balatonfüreden még 2013-ban állítottak Ötvös Csöpi megformálójának tiszteletére egy szobrot a Vitrolás téren, ám idén a színész végső nyughelyére, Balatonszemesre is kerül egy műalkotás, ahol a rajongók tiszteleghetnek Bujtor előtt. A tervek szerint ezt augusztus 19-én avatják fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.