Hatalmas buli várható: "A Campus sokkal több, mint egy könnyűzenei fesztivál"

Fotó / Campus Fesztivál -
Bakó Csaba fesztivál Debrecen Campus Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bakó Csaba sajtófőnökkel beszélgettünk, aki arról mesélt, milyen hangulatban és körülmények között készültek az idei Campus fesztiválra.

- Milyen érzés volt 2 év kihagyás után újból nekiállni a szervezési feladatoknak? Izgatottabbak voltatok/vagytok, mint máskor?

Bakó Csaba a Campus fesztivál sajtófőnöke. Forrás: Bakó Csaba

- Milyen óvintézkedéseket hoztatok annak érdekében, hogy a fesztivál a járvány szempontjából is biztonságos legyen?

- Mit tapasztaltok a fellépőkön, másképp készülnek az idei évre? Ha igen, miben nyilvánul meg a különbség?

A fellépők több okból is másképpen készülnek. Egyrészt végre kiszabadulhattak és újra közönség előtt koncertezhetnek. Nehéz időszakon vannak túl, nem csak ők, de a háttéripar is megszenvedte rendesen az elmúlt két évet, biztos, hogy összegyűlt mindenkiben annyi energia, hogy ezt most jó értelemben véve kiadhatja magából, ráadásul hús-vér emberek előtt. Másrészt a Campus Fesztivál mint az egyik legnagyobb hazai könnyűzenei rendezvény azért nem kis kihívás elé állítja még egy normális évben is az előadókat, ugyanis presztízs, hogy Debrecenben jó bulit kell adni. Nagy közönség előtt, jó körülmények között tud fellépni, éppen ezért mindenki odateszi magát és a legjobb formáját hozza el.

Campus fesztivál lesz az első nagy hazai fesztivál. Fotó / Campus Fesztivál

- Talán elmondható - mivel 2 év után a Campus lesz az első nagy hazai fesztivál -, hogy most lépjük át igazán a szabadság és a boldogság kapuját. Szerintetek más lesz az idei év, mint a többi?

- Ebben az évben a Campus Fesztivál olyan szempontból mindenképpen ünnep lesz, hogy felszabadultunk egy nagyon nehéz időszak után. Találkozhatunk a barátainkkal, megnézhetjük kedvenc zenekarainkat. Soha nem hittem volna, hogy az az érzés, ami régen teljesen normális volt, az egyszercsak nagyon értékes és különleges lesz. Éppen ezért is jött az ötlet, hogy - bár mi nem vagyunk egy „fesztiválhimnuszokat" felvonultató rendezvény, de - idén a Tankcsapda Ülj le mellém c. dala tökéletesen visszaadja azt, amit mi gondolunk erről az egész helyzetről. Ebből született meg az „Éld meg a pillanatot!" Campus Edition feldolgozás, ezt jelenti nekünk 2021-ben a Campus Fesztivál.

Mit üzennél a fesztiválozóknak?

- Azt, hogy a Campus nem csak egy könnyűzenei fesztivál. Sokkal több és színesebb annál, szóval ne csak a koncertekre koncentráljon az, aki kilátogat a Nagyerdőre, nézze meg a Víztornyot, az Egyetem teret, a Civil Falut, a Campus Artot és a várost, hogy Debrecenben mennyire jó lenni.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.