Tragikus baleset végzett a magyar sztárok tanárával: ezek voltak az utolsó szavai

Montágh Imre baleset autó Lada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1935-ben, ezen napon született Montágh Imre, aki a magyar sztárokat tanította helyes beszédre, a viselkedésre, az illemre. A legendás oktatónak saját autója okozta halálát.

Montágh Imre színésznek készült, ám Básti Lajos eltanácsolta. Ezután a Gyógypedagógiai Főiskolára jelentkezett, az iskola elvégzése után logopédusként helyezkedett el.

Gyerekeket, felnőtteket és ismert embereket is tanított a helyes beszédre. Eperjes Károly már sokszor említette, hogy Montágh miatt lett színész. Országos ismertségre akkor tett szert, amikor Antal Imre 1981-ben meghívta a Randevú című műsorba. Ezután saját műsort kapott a televízióban, könyveket írt, és elkezdett viselkedéskultúrát is tanítani - írja az Újságmúzeum.

Montágh Imre Forrás: Wikipédia/MTV

Felfelé ívelő karrierjét és meghitt családi életét aztán 1986-ban egy szörnyű baleset törte ketté. Feleségével és fiával külföldi nyaralásra készültek, de előtte még meglátogatták Montágh anyósáékat Kismaroson. Leparkolta a Ladát, ami aztán egyszerűen megindult egy három méteres szakadék felé; valószínűleg nem húzta be jól a kéziféket. Montágh Imre az autó elé ugrott, megpróbálta feltartóztatni, a jármű azonban a mélybe lökte, majd a tanárra zuhant. Amikor leemelték róla a kocsit, utolsó szavai, amelyeket felesége fülébe súgott, ezek voltak: "Vedd le rólam a kocsit, Nellikém."

Montágh súlyos sérülésekkel került kórházba, sajnos, az életét már nem tudták megmenteni. Ha túlélte volna a balesetet, akkor sem tudott volna többé járni. Montágh Imre mindössze 51 évet élt.

A Kultúra rovat további cikkei:




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.