filmajánló sorozat magazin szeptember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sztárszínész drámai drogvallomása, két magyar fesztiválsiker végre a hazai mozivásznakon is, filmcsillagok házassági terápiája és a leghíresebb titkosügynök új kalandja, egyben búcsúja. Összegyűjtöttük a legígéretesebb szeptemberi mozis és tévés premiereket.

Toxikoma


Hazai mozis premier: 2021. szeptember 02.

Az egyik legismertebb hazai sztárszínészként Szabó Győző közel egy évtizede állt ki a nyilvánosság elé a drogfüggőségének történetével egy emlékezetes önéletrajzi könyv formájában. Ebből a könyvből készült most el a filmváltozat Herendi Gábor (Valami Amerika, Kincsem) rendezésében, a fiatal Szabó Győző szerepében Molnár Áronnal, az őt kezelő celeb pszichiáter szerepében pedig Bányai Kelemen Barnával – hiszen ez a történet két főszereplős, két hatalmas ego összefeszüléséről is szól.

Jelenetek egy házasságból (Scenes from a Marriage)


Hazai tévés premier: 2021. szeptember 13. (HBO)

A filmtörténet egyik legnagyobbjaként számontartott svéd rendezőóriás, Ingmar Bergman egyik főműve volt a hetvenes években a Jelenetek egy házasságból. Ez a klasszikus mű pedig most egy új feldolgozást kapott egy miniszéria formájában, nem akármilyen alkotókkal: annak a bizonyos házasságnak a résztvevőit Jessica Chastain és Oscar Isaac alakítják, a sorozat író-rendezője pedig az a Hagai Levi, akinek az emberi kapcsolatok boncolgatás terén olyan emlékezetes alkotásokat köszönhettünk már, mint a Terápia és A viszony.

Természetes fény


Hazai mozis premier: 2021. szeptember 16.

Szeptemberben csak úgy sorjázni fognak az új magyar alkotások a mozikban, és közöttük érkezik Nagy Dénes bemutatkozó filmje is, amint a rangos berlini fesztiválon a legjobb rendezés díjával jutalmaztak. A második világháború keleti frontján játszódó Természetes fény egy magyar katonai alakulat mindennapi küzdelmeit mutatja be a partizánok ellen, valamint az életben és embernek maradásért.

A feleségem története


Hazai mozis premier: 2021. szeptember 23.

Szintén világhíres filmfesztiválon, Cannes-ban debütált Enyedi Ildikó (Az én XX. századom, Testről és lélekről) nemzetközi koprodukcióban, világsztárokkal forgatott új rendezése, ami most végre a hazai mozivásznakra is megérkezik. A feleségem története a magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotása, Füst Milán azonos című regénye alapján készült, egy szerelem és a féltékenység legmélyebb bugyraiba elvezetve a nézőit.

Nincs idő meghalni (No Time to Die)


Hazai mozis premier: 2021. szeptember 30.

A világjárvány kezdetekor a mozik bezárásával az új James Bond-film volt az első szuperprodukció, aminek elhalasztották a premierjét, és egészen idáig kellett várnunk rá, hogy a 007-es ügynököt végre ismét láthassuk. Ez a 25. James Bond-film és egyben az utolsó is, amiben Daniel Craig alakítja a jóvágású kémet – akit ebben a történetben már a visszavonulása után hívnak vissza akciózni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.