Moziba mennél karácsonykor? Ezeket a filmeket válaszd!

karácsony film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi ünnepek alatt a szabadidőt kihasználva, és a készülődésbe-bejglievésbe belefáradva sokan választják a mozizást közös programként. Ha nem tudnád, hogy idén miket érdemes választani a kínálatból, mi segítünk, mindenféle filmtípusból ajánlva olyat, amivel nem fogsz mellé. Kellemes ünnepeket és kellemes karácsonyi filmnézést kívánunk!

Ha igazi karácsonyi hangulatra vágysz

Nagykarácsony
Mikortól láthatod a hazai mozikban: november 25.

Eddig nem volt a magyar filmgyártásnak igazi karácsonyi mozija, de mostantól ennek vége! A romantikus komédia, a Nagykarácsony a lehető legünnepibb környezetben, egy karácsonyi vásárban játszódik, a főszereplője pedig Ötvös András alakításában egy szerelmi csalódással küzdő tűzoltó, aki az adventi készülődés közepette, egy új ismeretség révén kénytelen átértékelni a jeles naphoz és az emberekhez fűződő viszonyát.

Ha a zene és a klasszikus történetek vonzanak

West Side Story
Mikortól láthatod a hazai mozikban: december 09.

Jobb, mint az eredeti! A bemutatója ezt harsogja a West Side Story kapcsán minden kritika és a nézői visszajelzések, pedig az eredeti sem akármi: a népszerű musical 1961-es filmváltozata nem kevesebb, mint 10 Oscar-díjat nyert, és igazi klasszikusnak számít a műfajában. A Rómeó és Júlia-történetet az 1950-es évek New Yorkjába áthelyező, rivális utcai bandák ellenségeskedéséről, és az ennek ellenére megszülető szerelemről szóló zenés filmet régi szívügyeként maga a legendás Steven Spielberg álmodta újra mozivászonra.

Ha családi mozizást tervezel

Encanto
Mikortól láthatod a hazai mozikban: november 25.

Ha az ünnepek alatt a legkisebbeket akarod családi programmal szórakoztatni, vagy épp elfoglalni, amíg mondjuk a karácsonyfát otthon feldíszíted, akkor több mesefilm közül is választhatsz idén. Természetesen a Disney stúdió sem hagyná ki sosem az ünnepi szezont, az új filmjük pedig igazi különleges darab, amit a legkisebbek is élvezhetnek: az Encanto történetében a szuperhőssztorik fordítottjával találkozhatunk, azaz egy olyan rejtélyes dél-amerikai családdal, ahol mindenkinek van valamilyen különleges képessége, épp csak a főhősnek nincs.

Clifford, a nagy piros kutya


Mikortól láthatod a hazai mozikban: december 23.

Szintén családi mozizásra hív idén karácsonykor a Clifford, a nagy piros kutya, amelynek a kezdetén egy kedves öreg bácsi azt mondja egy kislánynak a neki ajándékozott kölyökkutyáról, hogy olyan nagyra nő majd, amennyire szereti – ez pedig nem csak dajkamese lesz, hanem tényleg óriásira nő az eb. Egy hatalmas piros kutya New York közepén persze nem kis feltűnést kelt, ez pedig mókás és izgalmas kalandok sorát eredményezi.

Ha egy piros ruhás meselényt néznél

Pókember: Nincs hazaút
Mikortól láthatod a hazai mozikban: december 16.

A Mikulás is igazából szuperhős, de vele az idei karácsonyi mozikínálatban nem találkozhatunk, ellenben egy másik piros ruhás, természetfeletti képességekkel rendelkező jótevővel igen. Ő Pókember, aki Tom Holland alakításában immár a harmadik saját mozifilmben bizonyít, sőt Dr. Strange bevonásával ezúttal az egész Marvel mozis univerzum sorsára kiható események és alternatív dimenziók része lesz. Az alternatív dimenziók pedig még több Pókembert jelentenek, sztárvendégekkel!

Ha kultfilmes ínyencségre fáj a fogad

Mátrix: Feltámadások
Mikortól láthatod a hazai mozikban: december 23.

22 évvel ezelőtt óriásit robbant a mozikban a filozofikus akciófilm zsánerét megteremtő Mátrix, máig élő trendeket elindítva. A két folytatása aztán már kevésbé váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de most itt a Feltámadások ideje, Neo és Trinity pedig valami egészen rejtélyes, az első filmhez méltóan agytekervényeket megmozgató helyzetből várja, hogy újra akcióba léphessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.