Öngyilkosságot fontolgatott a testvére kedvéért Ashton Kutcher

Ashton Kutcher öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cseh származású, van egy ikertestvére és két összenőtt lábujja, betöréses lopásért ítélték el, és ő Hollywood egyik legokosabban üzletelő sztárja. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Ashton Kutcher kapcsán.

Cseh származású


Az édesapja felmenői Csehországból vándoroltak ki Amerikába, de a másik oldalról is rendelkezik cseh ősökkel: az anyai nagymamája félig cseh, félig német volt.

Ashton Kutcher Fotó / Ashton Kutcher / Getty Images

Öngyilkosságot fontolgatott a testvére kedvéért


Egy kétpetéjű ikerpár egyik tagjaként jött a világra. Az ikertestvére, Michael egészségügyi problémákkal született, és később szívátültetésre is szorult. A megfelelő donorra azonban hosszan kellett várniuk, és eközben bármikor végzetesre fordulhatott az állapota. Ashton Kutcher 13 éves korában már az öngyilkosságot fontolgatta, hogy a saját szívével segítsen a testvérének, amikor végül Michael egy balesetben elhunyt donor szervét megkaphatta, aki felgyógyult és azóta is boldogan él.

Betöréses lopásért ítélték el


Végzős középiskolásként az unokatestvérével betörtek a saját sulijukba egy éjszaka, hogy pénzt lopjanak. A hatóságok már akkor nyakon csípték őket, amikor elhagyták a tetthelyet, és el is ítélték az ügyben. Három évet kapott felfüggesztve, 180 óra közösségi munkával megfejelve. Kutcher az ügy következtében elvesztette az akkori szerelmét és a barátait is.

Rendelkezik egy kis szépséghibával


A bal lábán van két olyan ujja, amelyek nem váltak szét teljesen egymástól, és körülbelül az ujjak felénél össze vannak nőve.

A bal lábán van két olyan ujja, amelyek nem váltak szét teljesen egymástól Forrás: MTV, Getty Images/WireImage

Vegyészmérnöknek tanult, miközben a vérét árulta


A University of Iowa hallgatójaként vegyészmérnöknek tanult. Egyetemistaként annyira nem volt pénze, hogy takarítói munkát is vállalt, időnként pedig a vérplazmáját adta el, hogy legyen miből ennivalót venni.

Modellként kezdte a karrierjét


Még egyetemistaként fedezte fel egy modellügynök, és szerződést kínált neki. Amikor pedig befutott modellként és a karrierje érdekében New Yorkba költözött, az egyetemet is félbehagyta.

Modellként kezdte a karrierjét Forrás: Northfoto

Sorozatgyilkos áldozata lett a párja


2001 februárjában az akkori barátnőjét, Ashley Ellerint megölte a sorozatgyilkos Michael Gargiulo. A tettest csak 18 évvel később kapták el. A gyilkosság éjszakáján Kutcherrel lett volna randija a lánynak, de már nem nyitott neki ajtót, amikor érte ment.

Sztárszínésznőkkel házasodott


Kétszer nősült meg, mindkétszer igazi hollywoodi szupersztárt vett feleségül. A 2000-es évek elején a bulvárlapok kedvenc témáját jelentette a kapcsolata a nála 16 évvel idősebb Demi Moore-ral, akivel aztán 8 éven át házasságban is éltek. 2015 óta pedig Mila Kunis a felesége, akitől két gyermeke is született.

Mila Kunis, Ashton Kutcher és gyermekeik Fotó / AFP

Üzletemberként is sikeres


Kockázati tőkebefektetőként is aktív, többek között a Skype, az Airbnb vagy a Duolingo is olyan cég, amikben részesedéssel rendelkezik. Saját startupokat is indított, és jó ideje legalább olyan nagy figyelmet szentel ennek a tevékenységének, mint a színészkedésnek.

Ashton Kutcher kockázati tőkebefektetőként is aktív Fotó / AFP

Ukrán menekülteket segít


Több jótékonysági szervezetet is létrehozott, és aktívan igyekszik segíteni a nehéz sorsúakon. A Demi Moore-ral közös alapítványuk a gyerekkereskedelem ellen küzd világszerte. Mila Kunis-szal pedig az orosz hadsereg inváziója elől menekülő ukránoknak segít szálláshoz jutni: erre a célra 34 millió dollárt gyűjtöttek össze csak a háború első hónapjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.