Se veled, se nélküled: Elizabeth Taylor és Richard Burton szerelme igazi hollywoodi történet

házasság Richard Burton magazin Elizabeth Taylor szenvedélyes kapcsolat
Elizabeth Taylor és Richard Burton se veled se nélküled kapcsolata épp olyan volt, mint egy hollywoodi film, csak épp happy end nélkül. Szenvedélyes szerelmük páratlan volt, ugyanakkor mindent felemésztett és bár nehezen szakadtak el egymástól, nem az volt a sorsuk, hogy együtt öregedjenek meg.

Richard Burton 1953-ban, egy hollywoodi partin pillantotta meg először Elizabeth Taylort.

Együtt szerepeltek a nagyszabású Kleopátra című filmben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Twentieth Century Fox Film Corporation / MCL Films S A/Twentieth Century Fox Film Corpo

1962. január 12-én, amikor az első közös jelenetüket forgatták, valami megváltozott kettejük között. Richard Burton előző éjjel sokat ivott, már két éjszaka nem aludt és annyira remegett a keze, hogy a kávéscsészét sem tudta a szájához emelni. Elizabeth segítségét kérte, aki meglátta a férfi sebezhető oldalát és azonnal beleszeretett. Az érzés kölcsönös volt:

Az első csókjuk mámorosra sikerült, a jelenetet többször is megismételték Forrás: 7eme Art / Photo12 via AFP

Végül mindketten elváltak és 1964. március 15-én összeházasodtak, Richard Burton lett a 32 éves Elizabeth Taylor 5. férje. Boldogok voltak és nagyon szerelmesek, akkor még azt hitték, hogy ez örökké fog tartani. A színésznő abban bízott, hogy ha idősebbek lesznek, nyugodtabb lesz az életük. Richardból író lesz, ő pedig abbahagyja a színészkedést és az otthonáról és családjáról fog gondoskodni. Sajnos ez csak egy szép álom maradt. A párost üldözte a média, nem volt egy nyugodt percük és ez nem könnyítette meg a dolgukat.

Nem félünk a farkastól című filmben való alakításáért Elisabeth Taylor Oscar díjat kapot Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Igazi se veled, se nélküled kapcsolatban éltek. Több filmben szerepeltek együtt, milliókat kerestek, de míg az egyik pillanatban nem bírtak egymástól elszakadni, a másik pillanatban gyűlölték egymást. A Nem félünk a farkastól című filmben való alakításáért Elisabeth Taylor Oscar díjat kapott, míg Richard Burton nem, ez némi szakmai féltékenységhez is vezetett. A színész sokat ivott, ez sok konfliktushoz vezetett, s egy idő után már nem tudta feleségét kiengesztelni.

Elizabeth Taylor gyógyszerfüggősége, Richard Burton késői stádiumú alkoholizmusa, végül elszakította egymástól a szerelmespár Forrás: ZUMA Press/Keystone / Keystone/Keystone /

Elizabeth Taylor gyógyszerfüggősége, Richard Burton késői stádiumú alkoholizmusa, majd Nathalie Delonnal való viszonya végül elszakította egymástól a szerelmespárt. 10 év után, 1974-ben elváltak, de nem sokáig bírták egymás nélkül, 1975-ben újra összeházasodtak, de a második házasság kevesebb, mint 10 hónapig tartott.

Források ITT és ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.