Reszkessetek, betörők! Macaulay Culkin Hírességek sétánya Brenda Song
Csillagot kapott Macaulay Culkin, a Reszkessetek, betörők! sztárja a hollywoodi Hírességek sétányán. A 43 éves színész pénteken avathatta fel a csillagot a híres Los Angeles-i sétányon.

A számszerint 2765. csillag elhelyezésén Catherine O'Hara és Natasha Lyonne színésznők mondtak beszédet. O'Hara játszotta az 1990-ben bemutatott Reszkessetek, betörők! vígjátékban a karácsonyi utazás alkalmával véletlenül egyedül otthonhagyott Kevin (Macaulay Culkin) anyját.

A film, amelyben a főhős Kevin ötletes módon bánik el betörőkkel, hatalmas sikernek bizonyult és gyermeksztárrá tette Culkint.

A folytatás, a Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban 1992-ben jött ki szintén Chris Columbus rendezésében.

Culkin a ceremónián élettársa, Brenda Song színésznő és két gyermekük – Dakota és Carson – társaságában vett részt. Jelen volt Paris Jackson is, Michael Jackson (1958-2009) néhai popsztár lánya is, akinek Culkin a keresztapja.

A Reszkessetek, betörők!-ben ismerte meg a világ Macaulay Culkint. Forrás: AFP/Ethan Miller

Kevesen tudják, hogy a színész – aki Macaulay Carson Culkin néven született New Yorkban – a keresztneveit történelmi alakok után kapta. Thomas Babington Macaulay angol történész és politikus, Kit Carson vadnyugati hős volt. A családjában és a baráti körében viszont mindenki Mac-nek szólítja. Igazi nagycsaládba született, és nem épp tehetős körülmények közé. Hat testvérével és a szüleivel egy kis lakáson osztoztak az első éveiben, miközben az édesanyja telefonközpontosként, az édesapja pedig templomi sekrestyésként dolgozott. Négyévesen szerepelt először színpadon, és nyolcévesen játszott az első mozifilmjében, a Rocket Gibraltár, a viking bárkában, a világhírnevet a Reszkessetek, betörők! hozta meg számára. Macaulay Culkinról több érdekességet itt olvashatsz.

Nincs karácsony Kevin nélkül?

Miközben emberek milliói szórakoznak a Reszkessetek, betörők! filmeken, és élvezik, ahogy a kis Kevin kiszúr a gonoszokkal, egyesek szerint már-már horrorfilmbe illő, ahogy a gyermek elbánik a felnőttekkel. Mozgalom is szerveződött külföldön, hogy betiltsák az alkotást. Gyakorlatilag horrorfilmnek is lehetne minősíteni a Reszkessetek, betörők! című szériát. Élvezi a gyerek, hogy fájdalmat okoz másoknak, még nevet is rajta, nem értem, miért nem tűnt ez fel eddig senkinek Hollywoodban – idézi érvelt egy akitivista.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.