Nincs karácsony Kevin nélkül, és idén sem maradunk az ismert trilógia nélkül, hiszen ebben az évben is a TV2-n lesz látható a Reszkessetek, betörők! mindegyik része. De lehet, hogy nem sokáig, ha sikerrel járnak azok az emberek, akik a filmek betiltását követelik.

Miközben emberek milliói szórakoznak a Reszkessetek, betörők! filmeken, és élvezik, ahogy a kis Kevin kiszúr a gonoszokkal, egyesek szerint már-már horrorfilmbe illő, ahogy a gyermek elbánik a felnőttekkel. Mozgalom is szerveződött külföldön, hogy betiltsák az alkotást – írja a Blikk.

"Gyakorlatilag horrorfilmnek is lehetne minősíteni a Reszkessetek, betörők! című szériát. Élvezi a gyerek, hogy fájdalmat okoz másoknak, még nevet is rajta, nem értem, miért nem tűnt ez fel eddig senkinek Hollywoodban" – idézi a lap az egyik külföldi aktivistát.

Forrás: InterCom

Az ügy kapcsán a Blikk szerint a Page Six nevű oldal megkereste a Kevint megformáló Macaulay Culkint is, akit meglepett a felháborodás.

Fogalmam sincs, miért tört ki ez a botrány, én úgy igyekeztem megformálni Kevint, hogy gyermeki örömmel reagáljon a gonosz betörők minden egyes próbálkozására. Játszottam horrorfilmben is, de semmilyen olyan eszközt nem alkalmaztunk, amit abban a moziban, ez két külön kategória.