fashion week a nap cikke sztárgardrób ruhatár kedvenc Ördög Nóra cipő ékszer Náray Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Náray Tamás egyszer azt mondta róla, az a típus, akire ha az abroszt ráadod, azt is tudja viselni. Mi ezt nem próbáltuk ki, csupán arra kértük, mesélje el a divattitkait és mutassa meg a kedvenc ruhadarabjait. A Life.hu Sztárgardrób sorozatának második részében Ördög Nórával beszélgettünk divatról, olcsó és drága ruhákról, magyar ékszertervezőkről és angyali tollmániáról.

Nem véletlenül Náray Tamás szavait idéztük, hiszen Ördög Nórát lassan az ő ruháival azonosítják. A tervező a Szombat esti láz 2006-os, második szériája óta öltözteti az RTL Klub műsorvezetőjét, aki azóta már két szezonban is a Náray divatház arca volt - szerepelt a kollekcióhoz készült fotókon és a divatbemutatón is. Természetesen van néhány Náray-ruhája is. Amikor azt kérdeztük, más érzés-e haute couture ruhát viselni, mint egy bármilyen másik ruhát, Nóra megerősítette a feltételezésünket: "Haute couture ruhát az ember valamilyen eseményre vesz fel - vagy egy műsorban vagy egy vörös szőnyeges, csillogó partira -, ahol egyébként is társul hozzá egyfajta különleges érzés. De egyébként igen, más, lehet érezni." Bele is bújt a kedvünkért egy Náray-darabba, amelyben a trükkös szabás a kedvence. Hozzá sarut húzott, amelyet elsősorban a tollas díszítése miatt imád. "Az angyalmánia miatt (Az Angels' Army Ördög Nóra és barátnője, Törköly Erika közös vállalkozása - a szerk.) tele vagyok tollas kiegészítőkkel" - mondta. Erről egyébként a későbbiekben mi magunk is megbizonyosodhattunk.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Nézd meg Nóri többi ruháját is! Kattints a képre!

Náray ide vagy oda, az RTL Klub műsorvezetője nem márkafreak - ahogy ő fogalmaz -, és kifejezetten sajnál nagyon sok pénzt ruhákra, cipőkre vagy ékszerekre kiadni. A találkozóra is H&M-szerelésben érkezett, egyébként pedig rengeteg Zara-cipő és Mango-ruha lapul a ruhatárában, ami általánosságban nem számít a megfizethetetlen kategóriába. Ahogy mondja, sokkal hamarabb ráun a ruháira annál, hogy sok pénzt költsön rájuk. "Általában szezononként át szoktam válogatni a gardróbomat, és kegyetlen vagyok. Ha valami egy szezon alatt egyszer sem került elő, akkor annak mennie kell! A ruhák általában anyukámnál tesznek egy kört, néha visszakerülnek hozzám, amikor pedig egyikünknek sem kellenek, akkor - most is van itt egy nagy zsák - jótékonysági akciók keretén belül elajándékozzuk őket."

Ez a fajta praktikusság Nóra mindennapjaira is jellemző: mindig az adott nap feladataihoz választ ruhát, ez mégsem jelenti, hogy unalmasan vagy egyszerűen öltözködik, sőt! "Kísérletező vagyok, szeretek kipróbálni új dolgokat, ami nem azt jelenti, hogy minden trend azonnal a barátom. Szeretem követni a divatot, és amiről azt érzem, hogy az enyém, azt nagyon gyorsan be is építem a ruhatáramba. Egyszerűen imádok öltözködni, ez tény" - mesélte. Ugyanakkor mint minden nőnek, neki is meggyűlik a baja azzal, ha éppen nem találja önmagát. "Ha azt érzem, hogy minden klappol, az azért nagy adag önbizalmat ad. Nagyon jó énidő, amíg reggelente válogatok a ruháim között. Attól viszont nagyon rossz kedvem tud lenni, ha nem is vagyok jó passzban, ráadásul nem találom a megfelelő darabot sem."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Amikor a ruha, az ékszerek, a cipők is a helyén vannak, akkor sem biztos, hogy a helyükön is maradnak. A karkötők például azonnal lekerülnek a kezéről, mihelyst dolgozni kezd, mert nem tud bennük gépelni, ugyanígy az imádott óriási fülbevalókkal sem gyötri egész nap a fülét, mert két-három óra után zavarni kezdik. Fülbevalóból van jó néhány a birtokában, köztük elég különlegesek is, amelyek a magyar ékszerkészítők kreativitását dicsérik. "Amikor az Angels' Army-hoz kapcsolódóan ékszerpályázatot hirdettünk, sok magyar ékszertervezővel kerültünk kapcsolatba. Azóta hordok olyan darabokat, amelyet valamelyikük készített. Ráadásul amióta rövid a hajam, imádom a nagy fülbevalókat." A rövid haja miatt egyébként rengeteg megjegyzést kap a mai napig. A legtöbbször pozitív, de emellett olykor negatív kritika is éri, amellyel nem akar foglalkozni. "Én imádom. Annyira éreztem, hogy nekem ez kell. Nem gondolom, hogy a nőiesség megléte ebben rejlik" - zárta rövidre a témát.

Nóra egyébként a magyar tervezők kreációi mellett rengeteg bizsut visel, szerinte a változatos öltözködéshez ez a legmegfelelőbb. Azért lecserélni nem fogja minden ékszerét, hiszen karácsonyra megkapta élete első igazgyöngy fülbevalóját a férjétől, Nánási Páltól. "Palkótól több ékszert is kaptam. Hál' Istennek nagyon jó ízlése van." Nóra elhozta a találkozóra megmutatni azt a ruhát is, amit a férje a legjobban szeret rajta. Mindketten imádják a csíkos darabokat, ezért nem kérdés, hogy a ruha is fekete-fehér csíkos, derekán széles pink színű övvel. Bájos, nőies darab - ez utóbbi nem véletlen, Nóra ugyanis imád nő lenni. "Klasszikus, kozmopolita csaj vagyok, aki mindenfélével foglalkozik, ezért praktikusan öltözködik. Közben pedig imádok nő lenni, amihez a tűsarkútól kezdve minden attribútum hozzátartozik, ami a nőiesség velejárója. És persze imádom, ha nőként is vagyok értékelve és kezelve."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

A képre kattintva galéria nyílik!

Azt mesélte, a tarisznyás, bakancsos stílus mindig is távol állt tőle, a nőiességet viszont otthonról hozta magával, az anyukájától. "Emlékszem, már az oviban kopogós cipő kellett. A legjobban a tányérszoknyámat imádtam, amit a nagymamám varrt anyukámnak és nekem is. Nagyon büszke voltam, hogy ugyanolyan szoknyánk van." Azért neki is volt olyan időszak a divat-önéletrajzában, amelyet nem túlzottan szeret. A gimnáziumi időszak ilyen volt. "Nekem is meg kellett tanulnom, hogy mi az, ami az én testalkatomra illik. Hogy a szélesebb csípőt és az általam vastagnak tartott combot nem feltétlenül jó megoldás három számmal nagyobb trapéznadrágba rejteni. A push-up melltartó is nagyon fontos kellék volt akkor. Elhoztam az első darabok egyikét, amit melltartó nélkül mertem viselni, ami nálam nagyon nagy szó. Le kellett küzdenem a gátlásaimat és korlátaimat, hogy ne hat réteg melltartóval takargassam a testemet! Azóta vezettem már műsort is melltartó nélkül. Most már kifejezetten örülök, hogy nem vagyok nagymellű lány."

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.