2 szuper gyakorlat, ha a sok üléstől már fáj a hátad, nyakad

maradjotthon maradj otthon Testről és lélekről hátmobilizáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hátfájás az egyik leggyakoribb panasz a felnőttek körében. A jelenlegi helyzetben ez még csakoribb lehet, hiszen a karantén hatására szinte megszűnt a mindennapi, megszokott aktivitásunk, aminek hatására az gerincünk mozgásterjedelme beszűkül és elkezdjük merevnek majd fájdalmasnak érezni azt, ami további következményekkel is járhat. ⁣

Egy 2019-es cikk összefüggést talált a csökkent háti mobilitás és a nyaki fájdalom között. Azoknak akiknek nyaki fájdalmuk van a háti gerinc mobilitása sem megfelelő.⁣ Egy megnövekedett háti görbület limitálja a fej fölötti mozgásokat, ezzel együtt megnehezítheti a váll mozgásokat és a mindennapi tevékenységek elvégzését.

Kiss Nóra gyógytornász most olyan gyakorlatokat mutat, amelyekkel csökentheted vagy meg is szüntetheted a háti-nyaki merevség érzetet.

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy akik többet ülnek, mint napi 7 óra és kevesebb, mint 150 percet töltenek aktív mozgással a héten, náluk a háti szakasz mobilitása csökken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.