Saját levében sült csokitorta anyák napjára

Forrás: Kálcirecept -
otthon finomat maradjotthon maradj otthon csokitorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lepd meg anyukádat vagy nagymamádat anyák napján is saját készítésű tortával. Kálci, gasztroblogger most egy pofonegyszerű csokitortát mutat nektek, amit egy kis felnőtt segítséggel a legkisebbek is el tudnak készíteni.

Hozzávalók:

Tészta:


 160 g finomliszt
 1 lapos teáskanál sütőpor
 200 g kristálycukor
 40 g holland kakaópor
 1 csipet só
 125 ml tej
 50 g olvasztott vaj vagy margarin


Leve:


 200 g kristálycukor
 40 g holland kakaópor
 3 dl forró víz


Recept:


A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú, de kisméretű (kb 30*18 cm-es) tepsi aljában
elterítjük egy vizes kanál segítségével. Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára. Nem kell megijedni, eléggé furcsán néz ki ilyenkor, de mire megsül, addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.

200 C-os sütőben sütjük addig, amíg a tészta fel nem jön a tetejére, ez kb. 20-30 perc. Nem kell szárazra sütni. Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani). Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a tetejére.

Forrás: Kálcirecept

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.