Elkészült Fa Nándor csodahajója

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
óceán adottság hajó Fa Nándor vitorlás verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fa Nándor vadonatúj hajója, a Spirit of Hungary, lenyűgöző adottságokkal rendelkezik. 

A leghíresebb magyar hajóskapitány a Spirit of Hungaryval tér vissza az óceáni versenyvitorlázáshoz. Nándor vasárnap, Székesfehérváron mutatta be a 60 lábas (18 méteres) karbon vitorlást, amellyel ennek a hajóosztálynak a világbajnoki sorozatában indul majd – írja az Origo.hu.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A világhírű hajóépítő, Paulovits Dénes üzemében készült vitorlást Fa Nándor műhelyében fejezték be, a munka 16 ezer órát vett igénybe.

"Ezen a hajón minden alkatrész egyedi, abszolút hi-tech, mintegy harminc kilométer kábel és több kilométer kötél van beleépítve" - mondta Fa Nándor.

Fa Nándor Spirit of Hungary nevű hajója Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hajónak meg kell felelnie a versenyeket szervező IMOCA szigorú, mintegy 100 oldalas szabályzatának. A vízre tétel után is tesztelik majd, például felborítják, és a hajósnak egyedül fel kell tudnia állítani. A hajót az Adriára szállítják, ahol a vízen elvégzik a még hátralévő munkálatokat, majd április-májusban lesz a bevitorlázás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.