Patkány vagy csirke volt az a bizonyos gyorséttermi fogás?

Forrás: Thinkstock -
patkány KFC csirke
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kaliforniai férfi csupán egy kis panírozott csirkemellre vágyott, de ennél sokkal egzotikusabb ételt szolgáltak fel neki az egyik ismert gyorsétteremben, legalábbis ő azt állítja, patkányhúst kapott. 

Bár észrevette, hogy furcsa a hús alakja, de hogy valami egyáltalán nem stimmel, csak akkor derült ki, amikor beleharapott. Rágós és kemény volt az étel, és mikor megvizsgálta, észrevette, hogy szabályos patkány formája van. Ekkor indult a lavina.

Forrás: Facebook/ Devories Dixon

A férfi azóta is rosszul van az élménytől, visszatért a gyorsétterembe panaszt tenni – írja a Daily Mail. Azt is állította Facebookon, hogy mikor visszavitte az ételt, az üzletvezető elismerte, hogy patkányt szolgáltak fel neki. Hatalmas felháborodást keltett az ügy.

A férfi még azt is dokumentálta, hogy a fagyasztóba tette a rántott patkánycsirkét, hogy megmaradjon a bizonyíték.

Egy Reddit-felhasználó megmutatta, hogy elforgatva már nincs is patkány alakja a húsnak, és arról is megosztott képeket, hogy néz ki valóban egy patkány kirántva (Ázsiában szokás ilyet fogyasztani). Ezt ITT láthatod, de csak akkor kattints, ha tényleg bepanírozott állatok látványára vágysz.

A KFC szóvivője szerint azonban nem találtak bizonyítékot arra, hogy patkány lett volna bepanírozva. A BuzzFeed meg is kérdezte a céget: Rodrigo Coronel, a cég szóvivője szerint álhírt gerjesztett a férfi, aki abba se ment bele, hogy az ételt egy független laboratóriumban bevizsgálják, illetve a harapás helyéről sem akart fényképet közzétenni, hiszen abból egyértelműen látszott volna, hogy csirkehús van-e a panír alatt, vagy sem.

Coronel azt mondta, mindenkivel beszéltek az étteremben, ahol a férfi a kérdéses ételt kapta, de azt nyilatkozták, senki nem beszélt a férfival, nem ment vissza panaszt tenni, tehát valótlanságot állít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.