Káosz az országban a szombati vihar miatt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
rendőr Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatos a rendőri jelenlét a szombati vihar miatt áram nélkül maradt városokban, falvakban - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata vasárnap reggel. 

Sok problémát okozott a vihar az országban:

A felhőszakadással, jégesővel és erős széllel érkező vihar miatt az ország több pontján leszakadt felsővezetékek okoztak áramkimaradást. A rendőrök az áramszolgáltatás visszaállításáig jelen vannak az értintett településeken.

A viharban letört faágakat távolítanak el a tűzoltók és a BKV üzemzavar-elhárításának dolgozói Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Balatonon sokan figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetéseket, így a vihar kezdetével rengeteg segélykérő hívás érkezett a vízen maradt hajósoktól is.

Volt olyan vitorlás, ahonnan négy kisgyereket kellett a partra szállítani, annyira rosszul voltak, de más hajókról is jöttek hasonló riasztások. Még késő este is több elsüllyedt hajó mentésén dolgoztak a szakemberek. Több szörfös és kite-os is a vízimentők segítségére szorult, akik a viharos szélben már nem tudták irányítani eszközeiket. A parttól távoli nyílt vízről úszókat is kellett menteni.
A vihar előtt a balatonfüredi kempingnél egy vízibicikliről vízbe esett és elmerült ember keresését fel kellett függeszteni, ugyanis nem sokkal a vihar előtt egy újabb eltűnt emberről kapott jelzést a VMSZ Zánkai Központja. Balatonfüreden a kikötő közelében egy vitorlásról került valaki a vízbe és elmerült. A vihar kezdetéig próbálták a VMSZ kutatócsoportjának tagjai megtalálni, de nem sikerült. Ezt a kutatást is felfüggesztették.

A vízirendőrök 21 ember életét mentették meg, akik szinte kizárólag vitorlás kishajókon kerültek bajba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.