Szmogriadó: A fekete matricás autók nem közlekedhetnek Budapesten

szmog Budapest szmogriadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
További intézkedésig mindennap 6 órától 22 óráig érvényes a fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedésének tilalma Budapesten a szálló por magas szennyezettségi szintje miatt - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal.

A szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését Tarlós István főpolgármester szombat hajnalban rendelte el, eszerint vasárnap reggel 6 órától tiltják a legszennyezőbb, fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedését. A korlátozás nem terjed ki egyebek mellett az M0-s Budapesten áthaladó szakaszaira, továbbá a Nagykovácsi és Remeteszőlős megközelíthetőségét lehetővé tevő utakra.

Fekete színű környezetvédelmi matricával tilos autózni Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szombati mérési eredmények vasárnap hajnali értékelése alapján indokolt a riasztási fokozat fenntartása, mivel még tovább emelkedett Budapesten a szálló por szennyezettségi szintje, már nyolc mérőponton meghaladva a riasztási küszöbértéket - olvasható a vasárnap kiadott közleményben.

Tudatták: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nappali órákban várhatóan csökken a szálló por szintje, de a reggeli és az esti órákban mérhető magasabb értékek miatt a napi átlagkoncentráció várhatóan még mindig többfelé a tájékoztatási küszöb fölött valószínű.

Az Idokep.hu légszennyezettségi képe jól mutatja, hogy a belső kerületek a legszennyezettebbek, de a pesti oldalon mindenhol határérték feletti adatokat mérnek.

Forrás: idokep.hu

Hétfőn hajnalban sűrű köd képződik, és átmenetileg romlik a levegő minősége. Délután viszont egy újabb gyenge hidegfront hatására a levegőminőség javulására lehet számítani - áll a közleményben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton közölte, hogy hétfőtől több fővárosi közösségi közlekedési járatot sűrít, tekintettel a szmogriadó elrendelt riasztási fokozatára.

Izgalmasan telik Károly herceg és Camilla új-zélandi útjahttp://www.life.hu/news/20151108-izgalmasan-telik-karoly-herceg-es-camilla-uj-zelandi-utja.htmlA hercegi pár láthatóan nagyon élvezi új-zélandi körútját. News--Eltűnt Az ének Iskolája döntőse: Péntek óta keresik Lacikát!http://www.life.hu/news/20151108-rubay-lacikat-az-enek-iskolaja-egykori-dontoset-nem-lattak-pentek-este-ota-keresik.htmlEltűnt, és az internetezők segítségével keresik ismerősei Rubay Lacikát, Az ének Iskolája egykori döntősét. A fiút nem látták péntek este óta. News--Erzsébet megtiltotta Katalinnak, hogy nyilatkozzon - a királyi család tart a kínos szituációktólhttp://www.life.hu/news/20151107-erzsebet-megtiltotta-katalinnak-hogy-nyilatkozzon-a-kiralyi-csalad-tart-a-kinos-szituacioktol.htmlTalán többünknek feltűnt már, hogy Katalin mostanában kínosan kerüli a nyilvánosságot. És ennek meg is van az oka...News--Cuki páros! A kis tacskó nem hajlandó plüssmacija nélkül utaznihttp://www.life.hu/news/20151107-a-kis-tacsko-nem-hajlando-plussmacija-nelkul-utazni-ezert-begyomoszoli-hordozojaba.htmlA kutyáknál ragaszkodóbb háziállat nincs, és amikor a szeretett gazdi távol van, egy plüss is megteszi jóbarátnak. News--Hamilton üzent Schumacher rajongóinakhttp://www.life.hu/news/20151107-hamilton-uzent-schumacher-rajongoinak.htmlAz Instagramon tisztázta magát az őt ért kritikák miatt Lewis Hamilton. A Mercedes pilótájáról olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint kritizálta Michael Schumachert.News--Chem Sex: A legújabb gyilkos őrület - szex és drog három napon keresztülhttp://www.life.hu/news/20151107-chem-sex-a-legujabb-gyilkos-orulet-szex-es-drog-harom-napon-keresztul.htmlÚjabb gyilkos őrület hódít világszerte. Szex és drog három napon keresztül.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.