Az összes nagymacskát elköltöztetik Thaiföld híres Tigris Templomából

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri -
tigris buddhista szerzetes templom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összes nagymacskát elköltözteti Thaiföld híres Tigris Templomából a helyi nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős minisztérium (DNP).

A buddhista szerzetesek akarata ellenére a templom 147 tigriséből tízet már korábban átköltöztettek az ugyancsak nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába. A többi állatot

hétfőn kezdték el kiköltöztetni a templom területéről.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

Az akcióban nagyjából ezer vadvédelmi szakember, köztük számos katona vesz részt, a tervek szerint egy hetet vesz igénybe, mivel

naponta csak húsz tigris elszállítását tudják megoldani.

A minisztérium közölte, ha a templom bármilyen módon akadályozza a hatóságok munkáját, akkor eljárás indítanak ellenük.
A Tigris Templom egyébként az elmúlt években került a figyelem középpontjába hatalmas tigrispopulációja miatt, de a DNP tavaly elrendelte a 147 tigris átadását a hatóságoknak, arra hivatkozva, hogy a templomnak nincs engedélye az állatok tartására.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

A templom viszont idén áprilisban engedélyt kapott a thai hatóságoktól, hogy állatkertként üzemeljen, de a papírmunka még hátravan. A tervek szerint a jogi procedúrák lezajlása után a templom visszavásárolja a nagymacskákat az államtól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.