Töröltek egy Budapestre tartó gépet az isztambuli merénylet miatt

Forrás: MTI/EPA/Deniz Toprak -
repülő Isztambul merénylet Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Isztambul és Budapest közötti járat délután indult volna, ám a Turkish Airlines légitársaság törölte, az isztambuli merényletre hivatkozva. A többi járat viszont közlekedik a magyar főváros és a török nagyváros között.

Mint arról beszámoltunk, kedden három öngyilkos merénylő Kalasnyikovokkal lövöldözött, majd felrobbantotta magát az isztambuli Atatürk repülőtér nemzetközi termináljánál. A merénylet során 36 ember életét vesztette, 147-en pedig megsebesültek. A világ 11. legforgalmasabb repülőterét lezárták.

Forrás: MTI/EPA/Deniz Toprak

A Budapest Airport helyettes szóvivője, Kurucz László az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy szerda hajnalban újraindult a forgalom az isztambuli reptéren, de azt tanácsolja az utasoknak, hogy figyeljék a Budapest Airport honlapján a járatinformációt, illetve tájékozódjanak a légitársaságoknál az esetleges változásokról.

Forrás: MTI/AP/IHA/Ismail Coskun

A honlap információi szerint a reggeli isztambuli járat jelentős késéssel, 7.55 helyett várhatóan 10.50-kor érkezik Budapestre, így a 8.55-kor induló járat is majdnem 3 órás késsel, várhatóan 11.50-kor száll fel.

Forrás: MTI/EPA/Sedat Suna

Egyelőre úgy tűnik, hogy a nap folyamán a Turkish Airlinesnak és a Wizz Air légitársaságnak van egy-egy járata, amelyek időben érkeznek, illetve szállnak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.