Átverte a biztonságiakat a nizzai terrorista - Így jutott be a sétányra

Forrás: MTI/EPA/Alberto Estevez -
terror nizzai terrortámadás merénylet Nizza Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gépjárműforgalom előtt le volt zárva a nizzai gázolásos terrortámadás helyszíne, a Promenade des Anglais sétány, a biztonsági szolgálat mégis beengedte a teherautót. A merénylő azt állította, hogy jégkrémet szállít - jelentette pénteken az M6 francia tévécsatorna.

Az elkövető, a 31 éves Mohamed Lahouaiej Bouhlel hivatásos sofőrként dolgozott, nemrég szerzett engedélyt nehézgépjármű vezetésére. Úgy jutott a sétányra, az ünneplő tömeg közelébe, hogy a biztonságiaknak azt mondta, jégkrémet szállít.

Takarítanak a helyszínelők után Forrás: MTI/EPA/Alberto Estevez

Hírforrások szerint Bouhlel erőszakos cselekmények miatt ismert volt a hatóságok előtt, de radikalizálódására nem figyeltek fel. A szomszédjai "magányos, csendes" emberként írták le. Nem nézett ki mélyen vallásosnak, gyakran járt rövid nadrágban, szeretett táncolni, és szerette a nőket.

A hatóságok még vizsgálják a merénylő indítékát és azt, hogy volt-e kapcsolata bármely terrorista szervezethez. Egyelőre egy terrorszervezet sem adta nevét a 84 ember életét kioltó támadáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.