Kamion hajtott az ünneplő tömegbe a berlini karácsonyi vásárban

Forrás: MTI/AP/Michael Sohn -
karácsony karácsonyi vásár főváros terrorcselekmény Németország Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt MTI értesülései szerint egy teherautó hajtott a tömegbe hétfő este Berllinben, egy karácsonyi vásárban. Úgy tudni, a terrortámadásban legalább kilencen meghaltak és ötvenen megsebesültek.

A merénylet Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, ami a város egyik legelegánsabb utcájának számít. A Berliner Zeitung című lap úgy tudja, eddig legalább kilenc ember meghalt, legalább ötven pedig megsebesült. Információikat nem sokkal később a rendőrség is megerősítette.

A támadó kilenc civillel végzett Forrás: AFP/Odd Andersen

Sajtóértesülések szerint az elkövetőt a helyszínétől nem messze később sikerült kézre keríteni. Rendőrségi források azt is megerősítették, hogy a támadás során a sofőr mellett ülő személy is életét vesztette.

Ledöntött karácsonyfa előtt tűzoltó egy berlini karácsonyi vásárban Forrás: MTI/AP/Michael Sohn

A lopott teherautó lengyel rendszámú volt, vezetője pedig lengyel állampolgár. Egy rendőr azt állítja, lövést is hallott a támadás idején.

A környéket lezárták, a területet gépfegyveres rendőrök őrzik.

Terrorkészültség a német fővárosban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Cuneyt Karadag

A rendőrség azt kéri a berliniektől, hogy maradjanak otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.